Cancerul la pisici - tipuri și simptome

Cancerul la pisici - tipuri și simptome
Din păcate, una din cinci pisici face cancer. Limfomul, carcinomul scuamocelular, tumora mastocitară și cancerul osos sunt toate comune la pisici.

În timp ce un diagnostic de cancer este devastator din punct de vedere emoțional, unele tipuri de cancer sunt tratabile dacă sunt detectate devreme. Acesta este unul dintre motivele pentru care doriți să vă asigurați că pisica dumneavoastră beneficiază de vizite regulate la medicul veterinar. Simptomele cancerului la pisică pot fi subtile, iar felinele sunt foarte pricepute la ascunderea bolilor. Un medic însă va observa simptomele și va putea începe imediat tratamentul adecvat. 

Unul dintre cele mai comune simptome ale cancerului la pisică este apariția de bulgări și umflături pe trupul ei. Nodurile neobișnuite sub piele care își schimbă dimensiunea ar putea fi un semn de cancer. Un simplu test efectuat de medicul veterinar va indica protocolul de tratament.

Acum vă puteți întreba ce cauzează cancerul la pisici. Experții cred că există o varietate de posibilități, inclusiv toxinele din mediu și virusul leucemiei feline. Să aruncăm o privire rapidă la cele mai comune patru tipuri de cancer la pisici:
 


Tipuri des întâlnite de cancer la pisici

 

1. Tumori mastocitare la pisici


Mastocitele sunt celule albe din sânge. Ocazional, pot dezvolta tumori, care se prezintă ca niște umflături anormale. Tumorile mastocitare pot fi benigne sau maligne - multe cazuri sunt benigne, nu te îngrijora! Singura modalitate de a ști sigur este să faceți o programare cu pisica la medicul veterinar și se va lua o probă pentru testare. Cauza acestui tip de cancer felin nu este cunoscută, deși știm că există incidențe mai mari la pisicile siameze.

 

2. Limfomul felin


După cum probabil știți, limfomul este un tip de cancer de sânge. Se dezvoltă în ganglionii limfatici și le provoacă umflarea. Sistemul limfatic este responsabil de menținerea fluxului de fluide în întregul corp, inclusiv de curățarea toxinelor, ceea ce înseamnă că celulele canceroase pot circula în tot corpul animalului dvs. de companie. Experții cred că o modalitate prin care pisicile pot face cancer de limfom este prin expunerea la virusul leucemiei feline. Din fericire, este disponibil un vaccin eficient pentru virusul leucemiei feline pentru a ajuta la reducerea acestui risc.



semne cancer pisici



3. Carcinomul scuamocelular la pisici


Celulele scuamoase sunt tipul de celule care formează pielea animalului dvs. de companie. Când ne uităm la ele îndeaproape, au linii minuscule asemănătoare solzilor de pește. Aceste celule se află și în pasajele interioare ale tractului respirator și digestiv. Celulele de acest tip pot dezvolta cancer în gura pisicii sau pe corpul ei. În gură, s-ar putea să vedem răni, iar respirația animalului poate mirosi urât. Experții raportează acest tip de cancer felin la expunerea la fumatul pasiv. Dacă pisica dvs. dezvoltă răni pe piele care nu se vindecă, acesta ar putea fi un semn de cancer de piele. Aceasta este o altă formă de carcinom cu celule scuamoase. În oricare dintre cazuri, programați o vizită la veterinar pentru o examinare a pisicii dvs.

 

4. Cancerul osos la pisici


Semnele acestui cancer includ șchiopătat, umflături și letargie. Este destul de rar, dar tinde să fie agresiv. Cercetările actuale nu au descoperit un motiv pentru care pisicile dezvoltă acest tip de cancer, deși știm că este mai frecvent la pisicile de rase mari și foarte mari.

 

Alte simptome ale cancerului la pisici

 
  • Miros urât în jurul lor - pisicile sănătoase nu miros,
  • Răni persistente, răni care nu se vindecă - trebuie examinate de un profesionist,
  • Dificultate în a urina sau a elimina scaunele,
  • Pierderea poftei de mâncare,
  • Sângerare inexplicabilă,
  • Letargie.

cancer pisici tipuri


Desigur, aceste simptome nu sunt rezervate doar cancerului felin, ci sunt comune mai multor boli. De aceea, cel mai sigur sfat pe care ți-l putem da este să mergi cu pisica în mod regulat la medicul veterinar pentru controale, mai ales pe măsură ce pisica îmbătrânește. În plus, nu uita că o hrană sănătoasă pentru pisici are un rol important atât în a preveni cancerul felin, cât și în a ajuta pisica ce suferă de această boală. 


 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!