Cum îți ajuți pisica să îmbătrânească sănătos?

Cum îți ajuți pisica să îmbătrânească sănătos?
Care este durata medie de viață a pisicilor? În mod normal, pisicile trăiesc până la 14-15 ani. Uneori, pot trăi chiar și până la 20 de ani sau mai mult! Te-ai întrebat vreodată la ce vârstă pisica ta devine clasificată ca pisică geriatrică sau pisică senior?

Pisicile care au între 7-10 ani sunt considerate adulte, mature. Pisicile care au 11 ani sau mai mult sunt considerate senioare. Doar pentru că o pisică este în vârstă nu înseamnă că este o pisică bătrână, nesănătoasă. Există multe moduri în care părinții de pisici își pot ajuta felinele în vârstă să trăiască o viață lungă și sănătoasă. Vizitele regulate la veterinar, multă joacă și exerciții fizice și, bineînțeles, o dietă pentru pisicile senioare formulată corespunzător ajută enorm în oferirea unei îmbătrâniri sănătoase a pisicii. 

hrana pentru pisici batrane


Când oferi o dietă echilibrată specială pentru pisici senioare, îți ajuți pisica să lupte cu semnele îmbătrânirii. O dietă sănătoasă poate menține sau îmbunătăți calitatea vieții pisicii tale. Uneori, pisicile se îmbolnăvesc de boli cronice precum boli dentare, renale și cardiace. O dietă bună pentru pisici senior poate ajuta la reducerea riscului acestor boli cronice.

Când pisica ta atinge vârsta de 7 ani și devine un „adult”, nevoile ei nutriționale se schimbă. La această vârstă, pisica ta ar trebui să ingereze cantități controlate de nutrienți pentru a ajuta la reducerea stresului asupra rinichilor. O dietă adecvată pentru pisica ta matură te poate asigura, de asemenea, că urina ei are un echilibru bun al pH-ului pentru un tract urinar sănătos.

Când pisica ta împlinește vârsta de 11 ani, ea este oficial în vârstă. Asta cu siguranță nu înseamnă că trebuie să se comporte ca o pisică bătrână tipică. Hrănind-o cu hrană pentru pisici senior care este precis echilibrată, pisica ta se poate simți din nou tânără. Este important ca pisica ta să nu mănânce prea mulți nutrienți care sunt nesănătoși pentru ea pe măsură ce înaintează în vârstă.

Ești gata să îți vezi din nou pisica ta ca pe o pisicuță tânără? După ce îi oferi o hrană sănătoasă pentru pisici senioare, este posibil să observi că pisica ta vrea să se joace mai mult, are o agilitate mai bună și doarme mai puțin. Ajută-ți pisica senior să îmbătrânească bine oferindu-i hrană specială pentru seniori și puteți trăi împreună mulți ani fericiți în continuare!

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!