Tenia la animalele de companie

Tenia la animalele de companie
De multe ori, am observat la clienții noștri tendința de a arunca orice simptom neplăcut al animalului pe seama teniei. Tenia la animalele de companie pare să fie țapul ispășitor pentru orice problema a patrupedului. Totuși, nu tenia este responsabilă pentru toate bolile animalelor de companie. Așa că astăzi vrem să vă explicăm ce este tenia, ce boli provoacă cu adevărat și cum tratăm animalele infectate!

 

Tenia la animalele de companie



Tenia este, într-adevăr, unul dintre cei mai des întâlniți paraziți interni la câini și la pisici. Este un parazit intestinal de dimensiuni mari, putând fi văzut cu ochiul liber, fără microscop. Arată cam ca un bob de orez. 
 

Cum ajunge tenia în intestinul animalului tău?


Ei bine, este suficient ca patrupedul să înghită ceva contaminat cu ouă de tenie. De exemplu, chiar un purice de pe el, în timp ce se spală cu limba. De aceea, este important să deparazităm animalul extern în mod frecvent. Deparazitarea externă îl va feri și de paraziții interni. 

Totuși, tenia nu este un parazit care să pună viața animalului în pericol în mod direct. Nu este considerată o urgnță veterinară. Poate cauza probleme reale de sănătate animalului doar dacă este lăsată netratată prea mult timp. Practic, tenia se va hrăni din nutrienții ingerați de animal și îl va priva pe acesta de o parte dintre ei, de aceea animalul trebuie tratat într-un timp rezonabil.
 

Cum se tratează tenia?


Foarte ușor. O singură doză de antiparazitare interne va elimina tenia. Pentru prevenirea reinfectării, este recomandată deparazitarea externă frecventă. 

Dacă animalul tău vomită, are diaree, nu mănâncă, este letargic, slăbește fără motiv etc., motivele nu sunt legate de tenie în majoritatea cazurilor. În aceste cazuri, ar trebui să îl duci la veterinar cât mai rapid, un antiparazitar administrat cel mai probabil nu va rezolva problema. 

Te temi că animalul ar putea avea dirofilarioză? Citește acest articol marca FourPaws!

Iar dacă ai nevoie de hrană cu adevărat calitativă pentru animale, te așteptăm pe site!

 
 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!