Totul despre dirofilarioză (viermii cardiaci) la câini și pisici

Totul despre dirofilarioză (viermii cardiaci) la câini și pisici
Multă lume asociază viermii cardiaci (dirofilarioza) cu câinii, însă puțini știu că și pisicile, în anumite condiții, pot suferi de această afecțiune. Cum pot face animalele viermi la inimă? Care sunt simptomele, cum le tratezi și cum previi infectarea? Află totul din acest articol marca FourPaws!

 

Cum dezvoltă animalele viermi cardiaci?


Dacă te întrebi cum fac pisicile și câinii viermi la inimă, să știi că vinovați sunt țânțarii. Atunci când un țânțar infectat înțeapă animalul, larvele circulă prin țesutul pisicii sau câinelui până la sânge. În final, ajung în inimă și în plămâni, unde se pot dezvolta ca viermi adulți. Acești viermi au o durată de viață cam de 3 ani în corpul pisicii și 5-7 ani în corpul câinelui, provocând probleme ale aparatului respirator.

 

Simptomele viermilor cardiaci la animale


Simptomele cronice ale bolii respiratorii provocate de viermii cardiaci sunt: tuse, efort respirator crescut, vomă, letargie, scădere în greutate. Uneori, animalul poate să nu aibă niciun simptom de infectare, apărând brusc simptome acute care duc la înrăutățirea stării sale: orbire, diaree, puls crescut, convulsii, comă. De aceea, diagnosticarea timpurie este esențială.


viermi cardiaci la caini

 

Cum se diagnostichează dirofilarioza?


Boala respiratorie asociată cu viermii cardiaci este destul de greu de diagnosticat. De multe ori, este confundată cu astmul sau bronșita traheală. Pentru un diagnostic corect, animalul tău va avea nevoie în primă fază de un test antigen, care poate să nu fie foarte acurat. Cele mai sigure pentru diagnosticare sunt radiografiile, ultrasunetele, testele de sânge, testul EKG. 


viermi cardiaci la pisici

 

Cum previi infectarea animalului cu viermi cardiaci?


Cum poți preveni infectarea? Prin aplicarea substanțelor de deparazitare la câini și pisici în mod regulat. Desigur, un contact cât mai redus cu țânțarii este ideal, de aceea este bine să ții animalele departe de apele stătătoare. Nu uita că, deși pisica ta stă doar în casă, tot există mici șanse să fie infestată cu larve de viermi cardiaci.  

Din păcate, nu există un tratament pentru viermii cardiaci. De cele mai multe ori, un animal sănătos, cu un sistem imunitar bun, poate să lupte cu infecțiile provocate de viermii cardiaci. Veterinarul îl poate ajuta cu antibiotice și anti-inflamatorii. Vizitele de rutină la medic sunt importante pentru monitorizarea acestor infecții. 

Îți recomandăm hrană de calitate pentru animale pentru un sistem imunitar puternic, capabil să lupte cu orice paraziți interni. 

Vrei să afli mai multe despre bolile animalelor de companie? Citește acest articol despre ringworm!

 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!