Importanța sterilizării animalelor de companie

Importanța sterilizării animalelor de companie

În ceea ce privește sterilizarea animalelor de companie, părerile posesorilor de animale sunt împărțite. Din fericire, cei mai mulți părinți de patrupezi  înțeleg aspectele pozitive ale sterilizării animalelor și efectele negative ale neglijării acesteia. Vorbim în acest articol marca FourPaws despre importanța sterilizării animalelor de companie!

 

Importanța sterilizării animalelor de companie



Orice medic veterinar la care mergeți vă va recomanda sterilizarea animalului de companie. Desigur, sterilizarea nu are în vedere animăluțe mici, de tip hamster sau chinchila, ci animale puțin mai mari, ca pisicile și câinii.
 

Noi ne-am propus anul acesta să ne responsabilizăm clienții și să îi ținem informați asupra celor mai importante reguli de menținere a sănătății animalelor de companie. De ce? Pentru că ne dorim să ajutăm cât mai multe persoane să ia la cunoștință și să înțeleagă faptul că un animal de companie nu este o jucărie. Trebuie să punem binele lui mai presus de orice.

Haideți, așadar, să vedem care sunt avantajele sterilizării la câini și pisici.

 

Sterilizarea animalelor elimină sarcinile nedorite care rezultă în abandon
 

Oricât de mult ne-am iubi animalul de companie, spațiul sau bugetul nu ne permit să depășim un număr de x animăluțe. Sarcinile nedorite duc spre dorința de a căuta un stăpân puilor și, din disperare, unii oameni aruncă puii în stradă.

Abandonul este "o soluție" doar pentru om. Puiul nevinovat moare de foame sau de frig, de fapt. Șansele ca acel pui să fie adoptat sunt infime. Sterilizarea și castrarea fac ca aceste sarcini nedorite să nu apară și, astfel, sufletele nevinovate să nu sufere în zadar.


sterilizarea la pisici - FourPaws.ro

 

Sterilizarea femelelor elimină riscul tumorilor ovariane, mamare și orice tip de infecție genitală
 

Femelele, fie ele pisici sau cățele, la fel ca și femeile, sunt predispuse la tumori ovariene sau mamare. În momentul sterilizării, acest risc dispare complet, la fel ca și riscul de infecții genitale. Având în vedere faptul că femela în cauză nu va mai avea contacte sexuale, nu va putea fi infectată cu diverse virusuri și bacterii.
 

Sterilizarea masculilor elimină riscul cancerului testicular și reduce semnificativ problemele de prostată
 

Și masculii sunt supuși problemelor genitale, cum ar fi cancerul testicular și problemele de prostată. Castrarea masculilor, atât la motani cât și la căței, elimină riscul de cancer testicular și reduce în mod considerabil problemele de prostată.
 

Sterilizarea cățelelor elimină sindromul de pseudogestație

 

După perioada de călduri, chiar dacă nu au fost duse la împerechere, cățelele suferă de ceea ce poartă numele de sindromul de pseudogestație. Acest lucru înseamnă că ele au senzația unei sarcini și încep să își pregătească culcușul pentru venirea puilor.

În momentul în care se împlinește timpul pentru a făta, dar ele sunt mame fără copii, cățelele suferă de depresie, le scade imunitatea și pot apărea complicații. Sterilizarea elimină acest sindrom provocat de o reacție hormonală.
 

Sterilizarea animalelor de companie elimină dorința de a evada din casă sau din curte
 

Atât pisicile, cât și câinii au instinctul de a pleca de acasă, în căutarea perechii potrivite, în perioada de călduri. Acest lucru sfârșește deseori prin accidente rutiere sau non-rutiere, care duc la sfârșitul vieții lor.

Pentru a preveni acest lucru, sterilizarea și castrarea sunt soluția ideală. Cățeii și pisicile voastre se vor simți mai calmi și mai atașați de locul în care trăiesc cu voi.


sterilizarea la caini - FourPaws.ro

 

Sterilizarea animalelor elimină luptele între masculi, irascibilitatea, vocalitatea și mirosurile urâte din perioada de călduri
​​​​​​​

Perioada de împrerechere este parfumată cu hormoni, din partea ambelor sexe. Acest lucru duce la irascibilitate, competiție între masculi și lupte între aceștia, vocalitate agasantă din partea femelelor și multe mirosuri urâte pe care le împrăștie animalele în căutarea partenerului.

Sterilizarea și castrarea calmează animalele, inhibă eliminarea de mirosuri nedorite și sentimentele de irascibilitate la animale.

 

FourPaws - alături de animăluțe și oamenii lor
 

După cum vedeți, există o mulțime de motive datorită cărora este indicat de specialiști să vă sterilizați animalul de companie. Atât pentru binele lui, cât și pentru binele vostru și al locuinței voastre.


hrana pentru pisici sterilizate - FourPaws.ro​​​​​​​


Pe site-ul nostru găsiți o gamă largă de mâncare pentru pisici sterilizare și pentru căței sterilizați. Nu uitați că, în urma acestei operații, este indicat să aveți grijă de dieta lor, pentru că vor avea tendința să ia în greutate.

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!