GHID complet despre alimentația pisicilor

GHID complet despre alimentația pisicilor

Pentru orice părinte, nimic nu este mai important decât siguranța puiului său. Nu contează dacă puiul e uman sau animal, orice om care iubește o altă ființă se va preocupa de bunăstarea acesteia. Acesta este și cazul iubitorilor de pisici, care își doresc ca felinele să aibă cea mai bună viață posibilă. Din acest motiv, chiar dacă duceți pisica la veterinar la orice semn de neregularitate, mai există un lucru despre care trebuie să vă preocupați. Alimentația pisicii voastre poate determina ce tip de probleme de sănătate va dezvolta și când vor apărea acestea.

Din acest motiv, este important, la fel ca la oameni, să avem grijă de ceea ce mănâncă. În acest articol vom vorbi atât despre tipurile de hrană pentru pisici, cât și despre modul în care se stabilește cantitatea de mâncare zilnică.

 

  1. Tipuri de hrană pentru pisici

Mâncarea bazată pe proteine este benefică pisicii tale din nenumărate motive. În primul rând, trebuie să știți faptul organismul pisicii nu poate să producă singur proteine. Din acest motiv, o dietă sănătoasă pentru pisici trebuie să conțină carne și pește. În acest mod, din proteina extrasă, pisicile vor putea beneficia de aminoacizii esențiali pentru formarea mușchilor sănătoși, dar și pentru sănătatea blănii. De asemenea, proteinele ajută și sistemul imunitar al pisicii, ajutând-o să se îmbolnăvească cu mult mai greu.

Deși ne dorim ca pisica să nu devină supraponderală, acizii grași, deci, grăsimile, ajută la o dietă echilibrată. O pisică ce consumă și acizi grași are mai multă energie, este mai vioaie și cu chef de joacă. În plus, acești aminoacizi ajută la protejarea organelor interne ale pisicii. Așadar, atunci când stabiliți cu medicul veterinar cu ce să hrăniți pisica, uitați-vă și după acest aspect. În principal ne interesează Omega-3 și Omega-6, aceștia ajutând nu doar sănătatea, ci și aspectul și calitatea blănii.

Pentru menținerea sănătății intestinelor și pentru menținerea calității scaunului, este nevoie și de carbohidrați. Aceștia nu reprezintă mâncarea de bază a pisicii, însă sunt importanți. Aveți grijă însă la aportul energetic, căci nu toate pisicile au nevoie de același. Așa cum am menționat și mai sus, consultați-vă cu medicul veterinar, care vă va recomanda cea mai bună dietă pentru pisica voastră.

Mineralele, cum ar fi calciul și fosforul sunt esențiale pentru sănătatea dinților și a oaselor pisicii voastre. Sistemul nervos și ochii, în special, au nevoie de vitamine. Este important să aveți grijă și de acest aspect, pentru ca toate aspectele sănătății pisicii să fie bine puse la punct.

 

  1. Modul în care stabilim cantitatea de hrană pe care o oferim pisicii noastre

     

Dacă vorbim despre un pui de pisică, trebuie să știți că ne încadrăm la o vârstă de 4 până la 12 luni. La această vârstă, pisica mănâncă cel mult un total de 4 mese pe zi, dar doar după ce a fost înțărcat. Pentru această vârstă, dacă nu mai există lapte de la mamă, este recomandat să consume zilnic aproximativ 65-100 de grame de hrană uscată. Această hrană uscată trebuie să fie destinată puilor cuprinși între aceste vârste, pentru a avea un aport cât mai mare de nutrienți necesari.

Dacă optați pentru hrană umedă pentru pisici, fără să îi oferiți și pe cea uscată, este recomandată o cantitate de aproximativ 170-225. La fel ca și în cazul hrănii uscate, este obligatoriu ca pliculețele sau conservele să fie destinate puilor. Dacă oferiți unui puiuț mâncare destinată adulților, acesta nu va primi necesarul de nutrienți și va avea probleme de dezvoltare. Dacă puiul nu se dezvoltă cum trebuie, acesta va avea nenumărate probleme de sănătate și șansele la o viață lungă scad considerabil.


hrana uscata pentru pisici

 

Când ne referim la pisici adulte, ne referim la pisici cu vârsta de peste un an. Aveți grijă, însă, atunci când alegeți mâncarea pentru acesta, căci pisicile care depășesc anumite praguri de vârstă, adică seniorii, vor avea nevoie de altfel de alimentație. O pisică adultă are nevoie de doar două mese pe zi. Alături de acestea puteți adăuga, dacă doriți, și recompense. Este, de asemenea, important, să aveți grijă și de cantitatea de apă pe care o consumă pisica. Această cantitate va varia de la o vârstă la alta, de la un anotimp la altul și în funcție de alimentație. Cu toate acestea, atunci când observați ceva schimbat la obiceiurile pisicii, contactați medicul veterinar de urgență.

Noi, la FourPaws.ro, iubim foarte-foarte mult animalele și de aceea oferim doar hrană din game premium pentru pisici și câini! 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!