Ești pregătit cu adevărat să adopți o pisică?

Ești pregătit cu adevărat să adopți o pisică?
Deși pisicile sunt mult mai independente decât alte animale de companie, adoptarea unei pisici este o responsabilitate uriașă. Această vietate mică, drăgălașă și moale își pune practic viața în mâinile tale. Va depinde de tine pentru hrănire și îngrijire, mai ales dacă va sta doar în casă. Înainte de a te hotărî să-ți asumi responsabilitatea pentru acea viață, ar trebui să-ți pui câteva întrebări. Ești pregătit cu adevărat să adopți o pisică? Află din acest articol marca FourPaws.ro!
 


Chiar ai nevoie de o pisică în viața ta?



Răspunsul DA pare să vină de la sine destul de simplu. Pisicile sunt adorabile, moi și calde. Totuși, nu te lăsa cuprins de val. Trebuie să te așezi și să te gândești bine înainte de a lua o decizie. Cuvintele „animal de companie” sunt, de multe ori, confundate cu acel ceva căruia oamenii îi acordă puțină atenție. Acel ceva care trebuie să fie disponibil pentru tine când vrei tu, iar în restul timpului să stea nemișcat într-un colț. Acel ceva pe care îl afișezi rețelele sociale pentru ca alții să îți dea like. Acel ceva care te distrează când te plictisești.

Când te saturi de animalul de companie, pur și simplu îl împingi deoparte până când ai timp și chef de el iar?

La fel ca și copiii, animalele de companie sunt un angajament. Nu poți să le abandonezi pur și simplu când te saturi de ele. Adoptarea unei pisici înseamnă, în esență, crearea unui nou membru al familiei. Prin urmare, ar trebui tratată ca unul. Vei putea face acest lucru pentru următorii 10-15 ani?

 

Vei putea avea grijă de ea pe termen lung și foarte lung?




Mediul tău este potrivit pentru o pisică? Să spunem, de exemplu, că munca ta implică multe călătorii. Vei ajunge destul de des la pisica ta, astfel încât viața ei să nu devină un coșmar de singurătate?

Pisicile nu sunt creaturi pretențioase, de fapt au nevoie de foarte puțin de la tine, însă nu o poți neglija total. Are nevoie de o litieră curățată regulat, de hrană și apă proaspătă, de companie umană. Când vei pleca pentru mai mult de 2, cineva va trebui să vină la ea pentru a-i curăța litiera și a-i împrospăta apa și hrana pentru pisici. Îi vei putea oferi toate acestea la un nivel satisfăcător pe termen lung?


adoptarea unei pisici

 

Ce fel de pisica vrei?



Dacă ești sigur că vrei să ai un însoțitor pufos în casă, începe să o cauți! Poate că ai deja în minte un anumit tip de pisică, o anumită rasă, culoare, vârstă sau sex.

Sau poate că pur și simplu trebuie să ieși pe stradă și să cauți felina care îți încălzește cel mai mult inima. Aceeași regulă se aplică pentru orice fel de animal de companie. Nu lua unul doar datorită felului în care arată sau datorită rasei sale. Alege un animal indiferent de rasă sau vârstă, chiar de pe stradă, despre care simți că te va face fericit. Animalele fără stăpân au de multe ori mai multă iubire de oferit decât cele de crescătorie. Te încurajăm să adopți animale în mod responsabil și să nu încurajezi comerțul ilegal cu animale de rasă! 
 


Nu se va simți pisica singură?



Dacă ai o pisică junioară, încă în stadiul său jucăuș, s-ar putea să vrei să-i iei un însoțitor. Pisicile au multă energie și nu te poți juca cu ei atât cât au nevoie. Au toată ziua liberă, așa că se vor plictisi ușor. Pentru pisici tinere fericite, vă recomandăm să adoptați două.

Două pisici nu provoacă mai multe probleme decât una solitară. Singura diferență este puțin mai mult zgomot în timpul nopții, în schimb animalele vor fi mult mai fericite decât dacă ar fi crescut singure. Iar costurile nu vor fi o problemă cu reducerile la hrană pentru animale de la FourPaws. ro!

În concluzie, vă încurajăm din toată inima să adoptați animale, însă în mod responsabil, doar atunci când sunteți cu adevărat pregătiți să o faceți. Un animal ținut în casă un timp și apoi abandonat nu va supraviețui pe cont propriu.


sfaturi adoptare pisica

Ai mai adoptat vreodată o pisică? Ce fel de lucruri ai recomanda înainte ca cineva să adopte o pisică?

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!