UTIL - Cum elimini infecțiile cu bacterii dermatofite (ringworm) la câini și pisici?

nfecțiile cu bacterii dermatofite (numite și "ringworm") sunt foarte des întâlnite la animalele de companie. Cum identifici și cum elimini infecțiile cu ringworm la câini și pisici? Află totul din acest articol marca FourPaws!

Ce sunt bacteriile dermatofite (numite și ringworms)?


Acestea sunt bacterii fungice care determină infecții ale pielii. Practic, sunt bacterii care se hrănesc cu keratina din pielea animalului. O astfel de infecție la animale nu este periculoasă (în sensul că nu este de natură să le pună viața în pericol în mod direct), însă este neplăcută la vedere și poate provoca disconfortul animalului dacă ajunge într-o stare avansată. 
Această boală de piele a animalelor este foarte contagioasă. Se transmite cu ușurință de la animal la animal și de la animal la om. De aceea, este important să observăm la timp infecția ringworm la animale, să o tratăm și, bineînțeles, să o prevenim. 

 

Cum identifici infecția cu bacterii dermatofite (ringworm) la animale?


Este aproape imposibil să identifici infecția ringworm la animale în primul stadiu, deoarece nu lasă nicio urmă. Abia din următoarele stadii vei observa că:
  • animalul are o zonă rotundă inflamată, roșie, pe piele
  • în această zonă, se formează treptat leziuni solzoase ale pielii
  • inclusiv blana sau părul se răresc pe această suprafață rotundă
  • unghiile animalului devin fragile sau solzoase
Cazurile agravate de ringworm la animale determină mâncărimi. Scărpinându-se până la sânge, animalele pot dezvolta infecții conexe. Este esențială vizita la veterinar pentru a stabili diagnosticul și tratamentul potrivit cât mai curând posibil.

Tratarea infecției ringworm la câini și pisici


Cele 3 direcții în care trebuie să acționezi pentru a scăpa de ringworm sunt:
  • aplicarea locală de creme, folosirea de șampoane adecvate, tunderea animalului atunci când este posibil
  • medicație orală (picături sau pastile, la indicația veterinarului), pentru cazurile ceva mai grave
  • decontaminarea mediului (dezinfectarea culcușului, pernelor, jucăriilor și tuturor obiectelor care au intrat în contact cu animalul, pentru a preveni reapariția infecției și transmiterea la om - nu uita că aceste bacterii fungice dermatofite trăiesc pe suprafețe cam 18 luni).
 

Cum previi infecțiile de piele la câini și pisici?


Sporii de ringworm se pot afla oriunde, de aceea este important să curăți cât mai des locul și obiectele animalelor de companie. Tăierea unghiilor reduce riscul de contaminare, ca și eliminarea contactului cu animale străine. De asemenea, un rol important în fortificarea sistemului imunitar la animale îl are și mâncarea sănătoasă. De aceea, îți recomandăm hrană pentru câini și hrană pentru pisici de cea mai bună calitate. Cu drag, din partea echipei FourPaws, pentru sănătatea animăluțului tău!

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!