Adevărul despre hrana pentru animalele de companie

Adevărul despre hrana pentru animalele de companie
Un subiect atât de simplu și totuși atât de dezbătut! Hrana pentru animalele de companie a stârnit dintotdeauna controverse. Unii părinți de blănoșenii sunt fani ai bobițelor cumpărate, iar alții spun că nimic nu e mai sănătos ca mâncarea făcută chiar de ei pentru animăluțe. Cine are dreptate? Află din acest articol marca FourPaws adevărul despre hrana pentru animalele de companie!
 

Adevărul despre hrana pentru animalele de companie


În ultimii ani, au apărut atâtea sortimente de mâncare pentru animale, încât câteodată nu știi ce să alegi. Mâncare uscată, mâncare umedă, bețisoare și recompense, jucării care se mănâncă, mâncare pentru blăniță lucioasă, mâncare pentru juniori, mâncare pentru seniori și lista poate continua. Care este cea mai bună de la cele 10-20 de branduri pe care le găsești în orice magazin? Ori poate ar trebui să îi dai animalului exact ce mănânci tu? Sau să gătești special pentru el? Hmmm... grea decizie. 


Hrană uscată pentru animale


Adevărul este că cel mai simplu mod în care să îți hrănești animalul la un buget prietenos este mâncarea uscată pentru animale. Desigur, este necesar să te ferești de mărcile ieftine, care nu oferă produse sănătoase pentru animal. Dacă alegi însă bobițe pentru animale din gama medie sau premium, animalul tău va primi nutriția completă de care are nevoie și va fi fericit. De asemenea, este foarte simplu pentru tine. Iar dacă adaugi în ecuație și delicioasa mâncare umedă pentru animalele de companie, rezultatul va fi unul... purrrrfect!


mancare uscata penrtu pisici - FourPaws


Mâncare gătită


Ideea de a-i da animalului să mănânce ce mănânci tu este foarte greșită. În acest articol am explicat pe larg de ce mâncarea gătită pentru oameni nu este absolut deloc indicată pentru animalele de companie. 
 

Mâncare fiartă special pentru animal


Dacă vrei să gătești special pentru animalul tău și timpul îți permite, este și aceasta o idee bună uneori. Nu uita că animalele nu au voie să ingereze condimente, inclusiv sarea este interzisă. Poți pur și simplu să fierbi carne fără să adaugi niciun condiment, iar în apa în care a fiert carnea poți fierbe orez. Desigur, tot fără condimente. Animalul va mânca și va fi sătul cu această masă sănătoasă. Totuși, pe termen lung, o astfel de dietă îl privează de anumiți nutrienți. Așa cum sănătatea ta ar suferi dacă ai mânca zilnic același fel de mâncare, același lucru se va întâmpla și cu animalul tău. 

Pentru ca varianta gătitului acasă pentru animal să fie complet viabilă, ar trebui să îi diversifici foarte mult ingredientele folosite. Bineînțeles, poți oferi și carne crudă câinelui sau pisicii tale. Dacă timpul și bugetul îți permit să gătești special pentru animăluț și dacă ai grijă să diversifici cât mai mult dieta, atunci animalul tău va fi în regulă. 


mancare uscata pentru caini - FourPaws


Bobițele pentru animale sunt cancerigene?


Mulți oameni spun că le oferă animalelor mâncare gătită în casă deoarece bobițele pentru animale sunt cangerigene. Oare au dreptate?

Răspunsul este foarte clar. Iată ce spun specialiștii:
  • bobițele din gamele inferioare au ingrediente nesănătoase care, pe termen lung, pot duce la cancer, diabet, boli ale stomacului sau rinichilor, alergii etc.,
  • bobițele din gamele medii și premium sunt sigure pentru consumul animal,
  • mâncarea gătită în casă, cu condimente și grăsimi, duce în scurt timp la boli ale animalului.

Așadar, sfatul nostru este să alegi mâncare de calitate pentru animalele de companie, precum cea oferită de FourPaws. Din dragoste pentru animale! 


FourPaws


 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!