8 rase de pisici ce datează din Antichitate

8 rase de pisici ce datează din Antichitate
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai veche rasă de pisici din lume? Ei bine, noi îți vom vorbi în acest articol nu doar despre o rasă, ci despre 8 rase de pisici ce datează din Antichitate. Citește în continuare!
 

8 rase de pisici ce datează din Antichitate


Nu se știe care este cea mai veche rasă de pisici domestice din lume. De fapt, 8 rase concurează pentru acest titlu. Cercetatorii încă nu au decis care a fost "prima pisică domesticită din lume". Cert este că toate cele 8 rase despre care vom vorbi mai jos sunt extrem de vechi, de pe vremea faraonilor și regatelor, rase ce au apărut acum mii de ani. Aceste rase s-au păstrat neschimbate până în ziua de astăzi.

Așadar, haideți să vedem care sunt cele mai vechi 8 rase de pisici din lume:
 

1. Pisicile Angora



Aceste pisici sunt numite și "turcești", datorită preponderenței lor în Turcia. Fiind pisici cu blană albă, lungă și frumoasă, își făceau veacul la cele mai înalte curți ale sultanilor. 


pisicile Angora
 

2. Pisicile persane



Cine nu le iubește blănița lungă și pufoasă?! Aceste pisici își au numele de la "Persia", numele vechi al Iranului de astăzi. Cu siguranță, liderii vechiului imperiu persan țineau aproape o astfel de pisică pentru a le aduce noroc în lupte. 


pisici persane
 

3. Pisicile siameze



Aceste pisici își au numele de la "Siam", fosta denumire a Thailandei. De acolo se trag ele. Și ghici ce! Inclusiv aici, în îndepărtata Asie de Sud-Est, pisicile erau considerate tot animale regale. 


pisici siameze
 

4. Pisicile Korat



Pisicile Korat sunt originare tot din Thailanda, din timpuri străvechi. Aceste feline cu capul rotund erau ținute aproape, deoarece se considera că aduceau noroc. 

pisici Korat
 

5. Pisica siberiană de pădure



Sau, mai simplu spus, "pisica siberiană". Este o pisică originară din Rusia. Se crede că din genele acestei pisici au evoluat toate pisicile moderne cu blana lungă. Este înrudită cu pisica norvegiană de pădure.


pisici siberiene
 

6. Pisica norvegiană de pădure


Această pisică de origine europeană a apărut pe continent adusă de vikingi pe corăbiile lor, de pe insulele pe care trăiau ei. Blana lor este lungă și rezistentă la apă (apa nu ajunge sub ea) 


pisici norvegiene de padure
 

7. Pisica Abisiniană


Această pisică rar întâlnită în România are origini egiptene. Se spune că simbolurile găsite pe vechile piramide în formă de pisică se referă exact la această rasă. Din păcate, în urma multiplelor încrucișări cu pisicile siameze, burmeze și albastre, rasa și-a pierdut din trăsăturile de pe vremea egiptenilor. 


pisici abisiniene
 

8. Maul egiptean


Pisica numita "mau egiptean" este și ea o rasă foarte veche și, din păcate, rar întâlnită în România în forma ei pură. De acum 3000 de ani și până astăzi, și-a păstrat aspectul cu pete mărunte. Mulți cunoscători sunt de părere că aceasta este cea mai veche rasă de pisici domestice din lume, însă nu s-au descoperit dovezi concrete în acest sens. 

Ai auzit de câini de vânătoare, însă poate nu ai auzit de pisici de vânătoare. Ei bine, maul egiptean era folosit ca pisică de vânătoare. Putea scoate sunete asemănătoare cu ale păsărilor, de aceea putea informa vânătorii că există pradă în jur fără să producă sunete care să îndepărteze vânatul. Atât sunt de inteligente!  

pisici mau egiptean

Tu ce rasă de pisică ai? Indiferent de tipul blănoasei tale, te așteptăm pe FourPaws cu sortimente vaste de hrană pentru pisici de rasă!
 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!