Tot ce nu stiai despre pisicile siameze

Tot ce nu stiai despre pisicile siameze
Pisicile siameze sunt extrem de iubite, nu doar pentru aspectul lor placut, ci si pentru agilitatea si inteligenta de care dau dovada. Majoritatea sunt usor de recunoscut dupa aspectul lor bine cunoscut, care include blana de culoare gri-maro si ochi albastri, nuantele pot varia pana la portocaliu sau bej. Ti-am starnit curiozitatea cu subiectul de astazi? Atunci ramai alaturi de noi si descopera tot ce nu stiai despre pisicile siameze.
Culoarea blanii

Dupa cum am mentionat si in introducere, pisicile siameze pot avea o varietate de culori. Acestea sunt determinate nu doar de mostenire, ci si de genetica, deoarece ADN-ul lor contine o gena care inhiba dezvoltarea pigmentilor de culoare in blana, care cauzeaza albinismul. Totusi, aceasta gena functioneaza doar la temperaturi de peste 37 de grade Celsius. Daca temperatura este mai joasa, culoarea se va intoarce in blana.
O rasa antica

Desi nu se stie cu exactitate care a fost momentul in care aceasta rasa a aparut, specialistii sunt de parere ca este originara din Tailanda, din preajma secolului al 14-lea, dupa cum arata un manuscris din acele vremuri. Conform acestei informatii, rasa siameza este cea mai veche din lume.
Pisici regale

In urma cu sute de ani, aceste pisici erau foarte pretuite de catre familiile regale din Tailanda, datorita aspectului lor unic si special. Oamenii de seama credeau ca pisicile siameze le vor primi sufletele dupa moarte, asa ca se asigurau ca primesc un tratament regal.
Pisici de apartament

Pisicile siameze adora sa sara si sa stea la inaltime, asa ca va adora jucariile de catarat. Totodata, isi fac un obicei din a se juca si prefera jucariile variate. Daca esti o persoana activa, o pisica siameza poate fi ideala pentru tine. Aceasta va necesita periere deasa, dar o va asocia cu mangaierea, precum un sentiment de afectiune. Siamezele pot fi extrem de afectuoase si le place sa doarma in brate sau chiar in pat, alaturi de tine.
Pisici prezidentiale

Desi pisicile siameze au fost domesticate in Asia de peste secole, in SUA acestea au inceput sa apara abia din anii 1800. Se stie ca cel mai timpuriu detinator al unei astfel de pisici a fost chiar sotia presedintelui Rutherford, Lucy, care a primit-o drept cadou de la un diplomat din Tailanda.
Pisicile siameze se nasc albe

Poate parea greu de crezut, dar pisicile siameze se nasc complet albe. Genele lor reactioneaza in functie de temperatura, de aceea in zona burtii blana va fi de culoare mai deschisa. Blana lor se va colora mai inchis odata cu expunerea la aer mai rece.
Siamezele traiesc mult

Te vei bucura sa auzi ca o pisica siameza domestica traieste in medie intre 12 si 15 ani, iar una obisnuita traieste chiar si 20 de ani. Exista cazuri in care au trait chiar si mai mult de atat! Tu esti fan al pisicilor siameze? Acestea sunt prieteni devotati, sunt extrem de iubitoare si prietenoase, ceea ce le face potrivite chiar si pentru familiile cu copii. Ramai alaturi de blogul nostru pentru si mai multe informatii fascinante din lumea animalelor!

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!