Saluki - o rasă interesantă de câini

Saluki - o rasă interesantă de câini
Ai văzut vreodată un câine din rasa Saluki? Cel mai probabil, nu. Aceasta este o rasă de câini foarte rar întâlnită în România, însă este o rasă foarte interesantă. De aceea, dedicăm acest articol cu informații despre câinii Saluki iubitorilor de animale care își doresc un câine într-adevăr deosebit!


Saluki - o rasă de câini foarte veche, cu tradiție


Câinele Saluki arată ca un ogar afgan, dar are trăsături și de ogar englez, Are capul suplu, cu bot ascuțit, ca de câine de vânătoare. Urechile sunt lungi și dau impresia unei coame. Este un câine musculos, dar foarte suplu, înalt, cu o postură mândră. Coada este lungă și stufoasă. O frumusețe de câine!

Nu întâmplător câinele Saluki mai este numit și Câinele Regal al Egiptului. Postura sa este foarte atletică și impunătoare, însă în același timp inspiră eleganță. Mai este denumit și Ogar Persan. 

Un alt lucru interesant despre această rasă străveche de câini este faptul că apar inclusiv în hieroglifele egiptene. Încă de pe vremea faraonilor, această rasă de câini exista, era iubită și respectată. Dacă a ajuns pe pereții piramidelor sacre, ne putem da seama cât de importanți erau acești câini pentru egiptenii antici. 


imagini caine saluki

 

Câinii Saluki - o rasă pură foarte valoroasă


Postura lor elegantă îi ajută să alerge extrem de rapid. Se spune că rasa Saluki cuprinde câinii care aleargă cel mai repede din lume pe distanțe lungi, mai repede chiar și decât ogarul englez. Rezistența lor la efort este incredibilă. Au o energie debordantă, însă fără a deveni obositori. Îi ajută mult structura musculară puternică, picioarele lungi și subțiri și pernuțele extra pe care le au pe tălpi. 

Blana câinilor Saluki poate fi atât cu aspect mătăsos, cât și cu aspect de pene. Indiferent cum arată blana, un câine Saluki de rasă pură este la fel de valoros. 

Temperamentul lor este la fel de delicat, însă stabil, precum este și înfățișarea. Tendința lor naturală este de a fi rezervați și ușor timizi. Îți vor respecta spațiul personal și nu te vor sufoca cu afecțiunea lor debordantă. Nu sunt câini cu nevoi emoționale permanente, care să te solicite foarte des.

Dacă însă îți doresti să transformi câinele Saluki într-un câine volubil și sociabil, acest lucru este posibil. Pur și simplu obișnuiește-l cu mulți oameni și multe animale în jur de mic și va deveni un câine sociabil și atașat de voi. 


informatii caine saluki



Tu ți-ai dori un câine Saluki? Ai deja un câine dintr-o altă rasă? Nu uita că la FourPaws găsești hrană pentru câini de orice rasă la prețuri prietenoase, doar game premium și ultra-premium! 

 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!