Recompense pentru animale - ce este permis și ce este interzis?

Recompense pentru animale - ce este permis și ce este interzis?
Știm că vrei să îi oferi animalului tău câte ceva bun din când în când. Fie că vrei să îl răsplătești pentru că a învățat un truc nou sau pur și simplu vrei să îi faci o bucurie, o recompensă pare cea mai bună idee. Totuși, care recompense pentru animale sunt permise și care sunt interzise? Află din acest articol marca FourPaws!
 

Digestia animalelor

Ceea ce este sănătos pentru tine poate dăuna sănătății animalului tău de companie. Digestia animalelor este diferită față de cea umană. Micii noștri prieteni au nevoi speciale și deseori necesită diete personalizate.
Sigur, animalele sunt pofticioase și curioase și vor vrea să guste din ce mănânci tu. Totuși, trebuie să reziști acestei tentații. Nici principiul "îi dau doar puțin, nu are ce să îi facă rău" nu funcționează!
Așadar, ce recompense pentru animale poți folosi în siguranță și pe care să le eviți?
 

Recompense pentru animale

Hrana umană oferită animalelor le poate provoca pe termen lung probleme de sănătate precum: diaree, constipație, intestin iritabil, flatulență, greață, durere de stomac, deshidratare, pancreatită, inflamarea tractului digestiv etc. Cu cât mâncarea pe care le-o oferim se îndepărtează mai mult de ceea ce ar mânca animalul în mod natural în stare de libertate, cu atât le va face mai mult rău. Totuși, nu te speria! Urmează sfaturile noastre de mai jos și vei avea idei noi și sănătoase de recompense pentru animale!
 

Recompense pentru câini

  • Poți oferi câinelui următoarele recompense sănătoase: felii de mere, carne gătită, unt de arahide, brânză, morcovi, felii de banană, pepene, brocolli. 
  • Nu recomandăm următoarele recompense: ciocolată, avocado, nuci, ceapă, struguri, stafide, cireșe, aluat crud, caise, usturoi, ciuperci, sare, produse cu cafeină. 

Recompense pentru caini


 

Recompense pentru pisici

  • Poți oferi pisicii următoarele recompense:  ton, morcovi gătiți, carne gătită, iarbă pentru pisici. 
  • Nu recomandăm următoarele recompense: sare, ciocolată, avocado, caise, cireșe, ceapă, usturoi, produse cu cafeină, ciuperci.

Recompense pentru pisici


 

Recompense pentru păsări

  • Poți oferi păsării tale următoarele recompense: căpșuni, mango, chipsuri de banană, bucăți de ardei.
  • Nu recomandăm următoarele recompense: sare, ciocolată, semințe de fructe, avocado, ceapă, ciuperci, lactate.

Recompense pentru pasari




Atunci când îi oferi o recompensă animalului tău, trebuie să ai în vedere tot ce conține respectivul produs. De exemplu, îi poți da câinelui sau pisicii carne gătită pentru că e pe lista de recompense sănătoase, însă nu uita că cel mai probabil ai gătit cu sare, iar sarea este pe lista recompenselor interzise. Așadar, dacă vrei să oferi carne gătită animalului ca recompensă, poți fierbe carne fără sare doar pentru el. 

Respectând aceste reguli, vei avea un animal sănătos și fără probleme digestive. Sfatul nostru: încearcă și gama Club4Paws de recompense pentru câini și recompense pentru pisici! Mergi la sigur cu ele, sunt ușor de folosit, nu lasă mizerie pe jos și sunt 100% sigure pentru sănătatea animăluțului tău! 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!