Recomandări pentru dieta pisicii gestante

Recomandări pentru dieta pisicii gestante
Orice animal gestant are nevoie de nutriție adecvată atât pentru sănătatea sa, cât și pentru sănătatea puilor săi. Află din acest articol marca FourPaws totul despre dieta pisicii gestante!
 

Recomandări pentru dieta pisicii gestante


Pisicile femele ajung la maturitatea sexuală în jurul vârstei de 4-6 luni. Perioada de gestație variază între 58 și 72 de zile în funcție de rasa pisicii, vârstă, stare de sănătate. O pisică face de obicei între 3 și 5 pui o dată. 
Malnutriția pe perioada gestației poate duce la nașterea de pui neviabili, pui cu probleme de sănătate și, bineînțeles, poate duce la probleme de sănătate chiar pentru pisica purtătoare. De aceea, o nutriție sănătoasă pentru pisica gestantă este esențială. 

Pisica gestanta

O dietă adecvată pentru o pisică gestantă include:
  • mâncare cu aport suficient de proteine
  • suplimentarea calciului și fosforului din alimentație 
  • scăderea cantității de carbohidrați din mâncarea pisicii și creșterea conținutului de grăsimi


mancare pisica genstanta

În general, recomandăm ca pisicile gestante să fie hrănite cu mai multă hrană umedă în detrimentul hranei uscate. Hrana umedă pentru pisici le menține hidratate, este mai ușor digerabilă și acoperă o paletă mai largă de elemente nutriționale. Pe cât posibil, oferă-i pisicii gestante carne crudă. 
 

Cum hrănești o pisică gestantă?


Cel mai indicat este să îi oferi cantități mici și dese de mâncare. De asemenea, asigură-te că are tot timpul la dispoziție un bol cu mâncare uscată pentru pisici, pentru ca ea să poată lua câte o gustare oricând simte nevoia. 
Totodată, trebuie să ai grijă ca pisica să nu fie supra-alimentată. Dacă devine obeză pe perioada gestației, cresc șansele de a avea complicații în timpul fătării și îi va scădea cantitatea de lapte necesară alăptării puilor după fătare. 

hrana pisica gestanta

O mâncare de calitate oferită pisicii tale pe perioada gestației este în cele mai multe cazuri suficientă pentru a-i oferi toți nutrienții de care are acum nevoie. Dă-i suplimente cu calciu și fosfor doar la indicația medicului veterinar!

Noi, echipa FourPaws, susținem sănătatea felinei tale cu o gamă variată de mâncare de calitate pentru pisici gestante!

ingrijire pisica gestanta

 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!