Deparazitarea internă la câini

Deparazitarea internă la câini

Paraziții interni sunt o mare problemă la animăluțele de companie. Nu doar că le provoacă acestora dureri și disconfort, dar se și răspândesc rapid între animale și la om. Din acest motiv, există și o gamă largă de metode de deparazitare internă pentru animăluțe, pentru că sănătatea lor ar trebui să fie prioritatea oricărui posesor de animăluțe. Haideți să vedem care sunt pașii care trebuie respectați atunci când doriți să verificați dacă blănosul vostru are nevoie sau nu de o deparazitare internă.
 

Deparazitarea internă la câini

Iată pașii necesari pentru a-ți scăpa animalul de chinul de a avea paraziți interni:
 
  1. Controlul medical

Niciun cățel nu poate fi diagnosticat corect dacă nu este văzut de un medic veterinar. Din acest motiv, este esențial ca puiuții, dar și adulții, să fie duși la controale medicale veterinare în mod constant. În acest mod, medicul veterinar îi poate ține constant sub control și le poate stabili în orice moment necesitatea de tratament. În vederea deparazitării interne, medicul veterinar va realiza controlul de rutină în care va observa prezența unor sau a altor simptome.

În funcție de simptomele găsite, acesta va decide dacă este sau nu nevoie de un control și mai amănunțit. De cele mai multe ori, viermii la puiuți nu apucă să facă prea mult rău, pentru că pacienții noștri au norocul să fie aduși rapid la medic. Cu cât realizați controlul medical mai rapid, cu atât preveniți apariția de efecte negative pe care le aduc paraziții intestinali cățeilor voștri. Pentru cei care nu cunosc încă efectele negative ale viermilor asupra sănătății cățeilor, trebuie să știți că le afectează considerabil dezvoltarea corectă și le încetinește creșterea. Așadar, imediat ce primiți sau vă luați un cățeluș, mergeți cu el la medicul veterinar, pentru un consult de specialitate.

 

  1. Stabilirea diagnosticului

Bineînțeles că fiecare dintre noi își poate da seama de anumite tipare care au loc atunci când animăluțul face o anumită afecțiune. Spre exemplu, atunci când puii au viermișori, li se umflă burtica. Cu toate acestea, doar un medic veterinar specializat poate pune un diagnostic sigur,pentru ca acel animăluț să poată beneficia de tratamentul corect. În cazul deparazitărilor interne, având în vedere multitudinea de paraziți interni care există și care manifestă simptome asemănătoare, este indicat să nu jucați ruleta rusească și să îl duceți la medic. Mulți oameni se bazează pe sfaturile prietenilor ai căror căței au avut aceleași simptome.

Nu faceți și voi aceeași greseală, pentru că nu există boli, ci pacienți. Cu alte cuvinte, prezența acelorași simptome nu înseamnă neapărat că ambii căței au aceeași boală. Când vine vorba despre câte tipuri de paraziți interni există, veți întâlni mulți căței care vor prezenta simptome asemănătoare, pentru că viermii sunt tot viermi și au multe lucruri în comun. Cu toate acestea, dacă puiuțul vostru prezintă un tip de viermi, iar voi îi oferiți tratament pentru alt tip de viermi, nu doar că nu îl ajutați să îi treacă, însă îi puteți face mai mult rău. Diagnosticul trebuie întotdeauna să fie stabilit de către medicul veterinar, după un consult medical.

 

  1. Alegerea medicamentului necesar

În funcție de diagnosticul pe care îl stabilește medicul veterinar, se va stabili un tratament. Este esențial să nu administrați cățelului medicamente achiziționate de la farmacii veterinare fără să fi susținut un control în prealabil. Mulți paraziți interni manifestă simptome foarte asemănătoare între ele și deosebirea lor este foarte dificilă.

Cel mai important este să tratați animăluțele ca pe proprii voștri copii. Dacă copiilor voștri nu le dați medicamente complicate fără să îi duceți mai întâi la medic, atunci nici cățeilor nu ar trebui să le dați. Dacă alegeți să le oferiți medicamente aleatorii, din dorința de a le face bine, le veți face mai mult rău.

deparazitare caini

 

  1. Administrarea pastiluțelor de deparazitare internă

De cele mai multe ori, deparazitările interne se realizează prin intermediul unor pastiluțe cu doză unică. Cu toate acestea, în funcție de gravitatea situației și de talia cățelului, s-ar putea ca medicul să recomande o a doua doză, la o saptămână după prima doză. Mulți medici preferă ca pacientul să revină la cabinet pentru a doua doză, însă există unele situații când acest lucru nu este posibil.

În cazul în care trebuie să administrați pastiluța voi înșivă, cea mai bună variantă este să o amestecați printre niște granule din mâncarea preferată a cățelului. Mulți proprietari aleg să o bage direct în boticul câinelui și să îl forțeze să o înghită, însă dacă o amestecați cu granulele, cel mic nu se va simți amenințat de luatul pastilelor.
 

Alimentația sănătoasă a câinelui - un ajutor de nădejde pentru imunitatea sa

Nici rolul important al hranei sănătoase pentru câini nu poate fi neglijat. Un câine bine hrănit este un câine cu imunitatea puternică, ce rezistă și reacționează bine la orice tratament. Unde găsești cea mai sănătoasă hrană pentru câini? Noi recomandăm hrana Club4Paws, disponibilă și pe site-ul nostru la un preț special! 
 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!