Pisici brahicefalice - rase afectate și probleme de sănătate

Pisici brahicefalice - rase afectate și probleme de sănătate
În termeni non-medicali, brahicefalic înseamnă "cap scurt". Așadar, rasele de pisici brahicefalice sunt cele cu așa-numitul bot turtit. Aceste rase de pisici suferă însă de anumite probleme de sănătate specifice. Află totul din acest articol marca FourPaws!
 

Pisici brahicefalice - rase afectate


Iată care sunt rasele des întâlnite de pisici brahicefalice:
  • pisica persană,
  • British Longhair,
  • British Shorthair,
  • Exotic Shorthair,
  • pisica Chinchilla,
  • pisica Himalayan.

Toate aceste rase de pisici cu botul turtit au anumite probleme de sănătate la care sunt predispuse din cauza așezării elementelor lor neurologice (creier, șira spinării, ochi etc.).


pisici cu botul turtit

 

Probleme de respirație la pisicile brahicefalice


Oricine are o pisică din rasele de mai sus probabil a remarcat respirația greoaie a blănoasei. Fie că sforaie, fie că se aude un sfârâit în timp ce respiră, cert e că această pisică nu respiră întotdeauna precum alte rase. De ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, pentru că au nasul... turtit. Chiar aceasta este explicația. De asemenea, aceste pisici sunt predispuse infecțiilor respiratorii. 
 

Probleme la ochi


Aceste rase de pisici prezintă deseori și probleme oculare. Cea mai des întâlnită este lăcrimarea ochilor fără motiv ("scurgerile" din ochi). De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece canalele lor lacrimale nu se dezvoltă suficient din cauza formei turtite a capului. De aceea, aceste pisici vor avea tot timpul o pată sub ochi formată din lacrimi scurse și praf adunat. Aceasta este mai mult o problemă cosmetică decât una de sănătate.

Tot la aceste pisici brahicefalice se poate întâmpla ca genele să le crească invers, înspre ochi. Acest lucru duce la rănirea ochilor, scărpinare, iritații și văz scăzut. 


hrana pisici de rasa

 

Probleme ale pielii


Din cauza lacrimilor scurse pe fața lor care adună praf și bacterii, fețișoara lor turtită și drăgălașă poate dezvolta anumite probleme de piele, iritații și mâncărimi. Atunci când pisica se scarpină, aceste probleme se tot adună. De aceea, este indicat să îi curăți fețișoara cu un șervețel umezit în apă plată din când în când, mai ales dacă prezintă pliuri de piele în care s-ar putea aduna microbii. 

Noi te încurajăm oricum să adopți o astfel de pisică dacă asta îți dorești. Cu ceva mai multă grijă, vei avea un suflețel iubitor lângă tine și extraordinar de moale și pufos. La noi, la FourPaws.ro, găsești hrană pentru pisici de rasă, oricât de pretențioase ar fi ele! 





 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!