Microciparea animalului de companie

Microciparea animalului de companie

Microciparea animalelor de companie este una dintre soluțiile de elită dedicată în special câinilor, dar recomandată pentru toate animalele. Această soluție ajută enorm în cazul pierderii animalului de companie, lucru care se întâmplă frecvent în jurul sărbătorilor de iarnă. Află totul despre microcipurile pentru animale și procesul de microcipare din acest articol marca FourPaws! 

 

Microciparea animalului de companie




Așa cum bine știți, în preajma Anului Nou copiii și adulții aprind petarde sau artificii, iar bubuitul acestora sperie teribil animalele. Pentru animalele de companie care trăiesc în spații închise, cum ar fi apartamentele, riscul pierderii este mai mic. Însă bietele animale de companie care trăiesc în curți se sperie îndeajuns de tare încât să sară garduri și să fugă mâncând pământul.
De fapt, dacă urmăriți grupurile de adopții animale ori de posesori de animale de companie pe rețelele de socializare, această perioadă este aceea în care se realizează cele mai multe postări referitoare la câini și pisici care s-au pierdut. Din acest motiv, microciparea nu mai este ceea ce era considerată a fi la început - doar un moft al celor care nu știu pe ce să mai cheltuie banii. Dimpotrivă, a devenit o prioritate pentru toți cei ce dețin animale de companie. Cu toate acestea, ce știți exact despre microcipare?
 

Ce este un microcip pentru animale?
 

Microcipul este un dispozitiv foarte mic, cam de dimensiunea unui bob de orez, care este inscripționat cu un cod numeric unic. Acest cod numeric unic, o dată cu implantarea microcipului, este salvat într-o bază de date împreună cu numele și datele de contact ale stăpânului. În cazul în care cineva găsește un animal care prezintă semne că este pierdut și îl prezintă veterinarului, primul pas pe care îl realizează acesta este să verifice dacă este microcipat.
 

Cum se microcipează un animal de companie?
 

Microciparea este și trebuie să fie realizată doar de către medicul veterinar. Este realizată sub forma unei injecții ca oricare alta, cu un ac de unică folosință, steril. Cu alte cuvinte, este un proces absolut sigur și care nu alterează sănătatea animalului de companie cu nimic. Prin intermediul acului este introdus microcipul sub piele, unde acesta va rămâne pentru toată viața animalului de companie.

 

Există efecte adverse ale microcipării?

 

Nu, această manoperă, așa cum am menționat și mai sus, este una cât se poate de sigură. În plus, nu este dureroasă, motiv pentru care nici nu necesită anestezie. De asemenea, microciparea nu provoacă hemoragii, deci nu va trebui să țineți animalul sub observație după ce i-a fost injectat microcipul. Mai mult decât atât, microcipul nu se va deplasa din locul în care a fost injectat, ceea ce înseamnă că nu va cauza absolut niciun disconfort ori efect advers animalului căruia i-a fost injectat.
 

Care sunt avantajele microcipării animalelor?

 

Pe lângă faptul că animalele pierdute sunt localizate cu mult mai multă ușurință, există încă câteva avantaje majore ale microcipării, care cu siguranță vă vor oferi o altă perspectivă asupra motivelor pentru care trebuie să realizați această manoperă și animăluțelor voastre de companie.
 

  1. Călătoritul în străinătate

Dacă doriți să călătoriți în străinătate cu animăluțul vostru de companie, majoritatea companiilor aeriene cer cu strictețe ca animalul să fie microcipat, din motive de siguranță. Aceste motive implică bineînțeles și cazul în care animalul este furat sau pierdut.
 

  1. Reduce riscul de furt sau abandon

Multe animale de rasă sunt furate de la stăpânii lor și ori vândute ilegal, ori dăruite altor persoane dragi ale celui care le fură. Dacă animalul este microcipat, orice activitate nefericită de acest fel va fi detectată mult mai rapid și, în plus, veți avea dovada clară a faptului că blănosul vă aparține. Acest lucru facilitează nu doar găsirea lui, însă și luarea deciziei de către organele legii care se ocupă de această situație asupra cui aparține de drept animăluțul respectiv.

 
  1. Împiedicarea comerțului ilegal cu animale

Mulți oameni de rea credință dețin animale pe care le împerechează în exces, din dorința de a vinde puii ilegal și a face bani de pe urma bieților părinți. Atunci când animalele sunt microcipate, microcipurile pot depista și boli și sarcini, motiv pentru care aceste persoane de rea credință nu vor mai avea posibilitatea de a face trafic de animale, fără a se gândi la binele animalului în primul rând.


Recomandarea noastră? Microcipați-vă animăluțele de companie, de orice fel ar fi ele! De asemenea, nu uitați că pe FourPaws.ro găsiți hrană de calitate pentru animalele de companie, precum și o gamă largă de accesorii! 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!