Hamsterii - animale de companie

Hamsterii - animale de companie

Hamsterii sunt animale de companie destul de populare și iubite. Acest fapt se datorează faptului că sunt animale foarte curate, care nu fac mizerie în jurul lor, cum fac, spre exemplu, papagalii când dau din aripi în cușcă și împrăștie coji de semințe peste tot în casă. De asemenea, hamsterii sunt și animale foarte silențioase, pe care nu le auzi făcând decât mici zgomote de ronțăituri ori de săpat în rumeguș. Cu toate acestea, aceste sunete nu sunt deranjante, cum ar fi lătratul unui câine, mieunatul unei pisici ori țipetele unui papagal. Haideți să vedem care sunt lucrurile pe care trebuie să le cunoașteți înainte să cumpărați un hamster ca animal de companie.
 

Hamsterii - animale de companie


Iată de ce hamsterii sunt foarte iubiți ca animale de companie:
 

  1. Hamsterii sunt foarte iubitori

Hamsterii sunt animăluțe care se atașează foarte tare de stăpânul lor, în special dacă optați să cumpărați un singur exemplar. Din acest motiv, chiar dacă nu va fi nevoie să îl scoateți la plimbare ori să petreceți cine știe cât timp cu el, acesta va avea nevoie, totuși, să i se acorde atenție zilnică. Dacă lucrați de acasă, puteți amplasa cușca sa pe birou și îl puteți privi cum se va duce la somn pe umărul vostru sau în orice spațiu va considera de cuviință. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp să vă ocupați de el și să îi acordați toată atenția de care are nevoie, ați putea considera să cumpărați două exemplare ori să vă îndreptați spre un animal care are nevoie de mai puțină iubire.


pareri hamster - FourPaws
 

  1. Hamsterii sunt animale nocturne
     

Hamsterii sunt animale nocturne, ceea ce înseamnă că dacă plănuiați să poziționați cușca în camera în care dormiți, ar trebui să vă mai gândiți o dată. Acest animal are foarte multe activități nocturne, de la mâncat la jucat, de la îngropat tot felul de obiecte în tălaș la cățărat pe barele cuștii. O persoană care doarme iepurește va fi foarte deranjată de tot acest zgomot pe care îl va produce hamsterul în timpul nopții. Fie că vorbim despre cumpărarea hamsterului pentru voi înșivă ori pentru altcineva, este important să nu uitați să aveți în vedere și acest aspect.
 

  1. Costul principal este reprezentat de cumpărarea tălașului
     

Hamsterii sunt destul de ieftini atunci când îi cumpărați, pentru că sunt animăluțe de dimensiuni reduse. Vaccinurile pentru animale sunt, de cele mai multe ori, raportate la greutatea acestuia, motiv pentru care nici acestea nu vor costa mult. În plus, datorită dimensiunilor sale reduse, hamsterul nici nu mănâncă mult. Mâncarea specială pentru hamster nu este scumpă, deci cheltuielile cu acest animăluț sunt nesemnificative.
Cu toate acestea, este nevoie să îi schimbați tălașul în fiecare zi ori la câteva zile, pentru a-l menține mereu într-un spațiu curat și, prin urmare, pentru a se asigura că îl feriți, în mod eficient, de orice boală ce poate fi cauzată de un mediu murdar.
Tălașul în sine nu presupune un cost mare, însă este nevoie să îl cumpărați în cantități mai mari pentru că, așa cum am menționat mai sus, va fi nevoie să îl schimbați constant. Vestea bună este că singura cheltuială mai mare pe care o puteți avea cu un hamster este tălașul.


talas hamster - FourPaws
 

  1. Costurile veterinare pentru îngrijire
     

În mod normal, în situația în care mențineți cușca hamsterului mereu curată și nu îl supuneți unor condiții de viață deplorabile ori pline de stres, un hamster ar trebui să fie ferit de boli. Hamsterii sunt animale destul de rezistente.
În principiu, o persoană responsabilă va avea cheltuieli minime cu un astfel de animăluț, aceste cheltuieli presupunând vaccinurile obligatorii. Cu toate acestea, atunci când cumpărați un animal de la un petshop, de cele mai multe ori acesta vine deja vaccinat. Cel mai simplu este să întrebați pe cei ce lucrează la magazinul de unde îl cumpărați, iar apoi puteți merge să faceți o vizită medicului veterinar, pentru un control general.
Se poate ca între momentul în care petshop-ul a primit animăluțul și până l-ați cumpărat, acesta să se fi îmbolnăvit ori să fi fost implicat în vreun accident. În orice caz, un control de rutină nu strică niciodată, și, în plus, nici nu vă va costa prea mult.
Pe lângă vaccinurile obligatorii, alte costuri nu ar trebui să aveți, atâta timp cât aveți grijă maximă de animăluț. Cu toate acestea, dacă observați orice tip de schimbare în comportamentul său, nu ezitați să dați fuga la veterinar!
 

FourPaws - produse online pentru animale


Noi, la FourPaws, îți oferim produse online pentru animale de companie. De asemenea, te invităm să verifici frecvent site-ul nostru pentru noi produse adăugate și blogul nostru pentru noi informații despre animalele de companie! 
 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!