GHID - Ce să faci când câinele tău are o căpușă?

GHID - Ce să faci când câinele tău are o căpușă?
Căpușele sunt periculoase din cauza bolilor pe care le pot transmite și infecțiilor pe care le pot cauza. Ce sunt căpușele? Ce să faci când câinele tău are o căpușă? Ce locuri preferă căpușa pe câine? Cum îndepărtezi căpușele? Cum previi mușcătura căpușelor? Află totul din acest ghid marca FourPaws!
 

Ce sunt căpușele?

Căpușele sunt paraziți înrudiți cu păianjenii care se hrănesc cu sângele gazdei. După ce se atașează de gazdă, rămân acolo până la 10 zile, hrănindu-se constant. În acest timp, pot transmite diverse boli grave gazdei. 
 

Ce locuri preferă căpușa pe câine?

Căpușele preferă mediile umede și calde, ferite de razele directe ale soarelui. Dacă vrei să îți verifici câinele de căpușe, ar trebui să te uiți în zona cozii (mai ales dacă se linge sau se scarpină în această zonă), în interiorul urechilor, pe lăbi, pe burtă, pe gât și pe față. 
În general, dacă patrupedul are un comportament ciudat (este agitat, se linge într-o zonă, se scarpină, mârâie etc.), înseamnă că simte o înțepătură sau o durere și trebuie să verifici cu atenție. 
 

Ce să faci când câinele tău are o căpușă?

Atunci când descoperi o căpușă pe câinele tău sau pe orice alt animal, este esențial să o îndepărtezi rapid și în siguranță, pentru a preveni infecțiile și transmiterea de boli. Cum îndepărtezi o căpușă? Citește în continuarea acestui articol marca FourPaws!

capusa caine
 

Cum îndepărtezi căpușele?

Iată pașii pentru a îndepărta corect o căpușă:
- apucă strâns căpușa cu o pensetă (însă nu foarte strâns, pentru a nu o sparge și a împrăștia sânge contaminat în jur);
- trage drept și fără să răsucești căpușa (mișcare fermă, dar gentilă, pentru a nu rămâne în pielea animalului părți din gura parazitului);
- aruncă parazitul într-un loc sigur, după ce te asiguri că nu mai este în viață;
- dezinfectează bine locul mușcăturii de pe animal, precum și penseta și mâinile tale. 

În zilele următoare, mergi la veterinar dacă animalul are simptome de boală (letargie, pierderea poftei de mâncare etc.).
 

Cum previi mușcătura căpușelor?

În primul rând, evită plimbările cu câinele prin zonele cu iarbă înaltă. În al doilea rând, nu îl lăsa să ia contact cu animale fără stăpân, care ar putea fi purtători de căpușe. De asemenea, ai putea să tunzi câinele mai scurt, ca să poți observa imediat o căpuță. Îi poți administra și substanțe repelente pentru paraziți. 
Nu în ultimul rând, hrana de calitate pentru câini înseamnă animale sănătoase și cu imunitate puternică.  

cum scot capusa de pe caine


Ai și alte întrebări despre căpușe? Echipa FourPaws îți stă la dispoziție! 
 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!