De ce este important sa iti vaccinezi cainele?

De ce este important sa iti vaccinezi cainele?

Chiar daca ti se pare sau nu important, este absolut necesar sa te asiguri ca ai facut la zi toate vaccinurile pentru cainele tau. Nu doar ca astfel ai grija ca patrupedul tau este sanatos si intr-o stare foarte buna, dar te ajuta sa salvezi timp, bani si griji. Probabil ai vazut si cazuri in care cainii nu au suferit de boli sau afectiuni in lipsa vaccinurilor. Totusi, acesta nu este cazul pentru fiecare caine in parte. Daca nu crezi ca este important, ramai alaturi de Four Paws, pentru a te convinge!

De ce sunt importante vaccinurile pentru caini?


Vaccinarea la caini incepe inca din primele luni de viata, pentru a se dezvolta intr-un mod armonios si sanatos. Programul de vaccinare incepe in jurul varstei de opt saptamani.
1.     Previi bolile periculoase - unul dintre motivele principale pentru care este important sa iti vaccinezi cainele este protectia impotriva bolilor fatale, precum rabia. Rabia poate fi transmisa de la caine la om si este aproape 100% fatala, atat pentru caini, cat si pentru oamenii infectati, asa ca este obligatoriu sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a minimaliza expunerea la aceasta boala. Daca un animal de companie nu a fost vaccinat, trebuie sa mergi cat mai repede la un cabinet veterinar pentru a remedia aceasta problema.

2.     Respecti schema de vaccinare - un alt motiv pentru care este important sa ai grija ca vaccinurile cainelui tau sa fie la zi este pentru a evita reluarea schemei de vaccinare in viitor. Daca nu stiai, odata intrerupta schema de vaccinare trebuie luata de la capat, ceea ce inseamna timp pierdut si bani cheltuiti in plus. Vaccinurile se administreaza in mare parte in fiecare an, iar unele sunt necesare o data la trei ani, pentru a asigura un nivel de imunitate optim pentru cainele tau. Daca sari peste vaccinul de anul acesta, imunitatea cainelui tau s-ar putea sa aiba de suferit, iar acesta se poate imbolnavi fara sa iti doresti acest lucru, bineinteles.

3.     Iti protejezi familia – prin vaccinarea cainelui ai grija de intreaga familie deoarece multe dintre bolile periculoase pentru caini sunt periculoase si pentru oameni.

Ce boli poate lua cainele tau


Exista mai multe tipuri de boli pe care un caine le poate lua daca nu este vaccinat impotriva lor. Printre cele mai cunoscute se numara: Rabie Leptospiroza Hepatita virala canina Parainfluenta canina Parvoviroza canina Bolile cainilor nu sunt periculoase doar pentru sanatatea lor, ci si pentru sanatatea ta si a intregii familii. Asadar, alegand sa iti vaccinezi cainele protejezi si cainele si restul oamenilor cu care convietuiesti. Vrei sa iti vaccinezi cainele ca la carte? Atunci te asteptam impreuna cu el la cabinet, pentru o consultatie si pentru a stabili cu exactitate care sunt nevoile sale. Avand grija de viata cainelui iti protejezi de fapt intreaga familie. Nu uita sa fii atent la potentialele simptome pe care le poate prezenta un caine si sa iei masuri daca observi schimbari negative in comportamentul sau!

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!