Câinele Pomsky - tot ce trebuie să știi despre el

Câinele Pomsky - tot ce trebuie să știi despre el
Câinele Pomsky poate că nu este foarte popular în România (deocamdată), însă cu siguranță este un câine adorabil, pufos, inteligent, care arată ca un Husky în miniatură. Află totul despre rasa de câini Pomsky în acest articol marca FourPaws!
 

Câinele Pomsky - tot ce trebuie să știi despre el


Pomsky sunt câini de talie mică spre medie. Cresc în înălțime până la 25-40 cm, în funcție de exemplarul ales. Să nu uităm că rasa Pomsky este obținută prin încrucișare, astfel încât pot fi diferențe de la un exemplar la altul. În ceea ce privește greutate, câinii adulți pot ajunge până la 10-14 kg. 
 

Caracteristicile rasei Pomsky


Această rasă este cunoscută mai ales pentru asemănarea cu rasa Husky în ceea ce privește aspectul. Totuși, blana acestor câini este mai moale și mai mătăsoasă, iar coada este stufoasă. 

Culorile obișnuite ale câinilor Pomsky sunt combinații între tonurile de negru, alb și gri. Exemplarele vor fi variate ca aspect, întrucât încă nu s-a ajuns la un aspect standardizat în ceea ce privește această rasă încrucișată. 
 

Temperamentul câinilor Pomsky


Această rasă are un temperament unic, moștenit de la rasele care au fost încrucișate pentru a-i obține. Genele lor pomeraniene îi fac să aiba trăsături de câine de pază. Genele de Husky îi fac să aibă un temperament plăcut și răbdător. Rasele-părinte, Pomeranian și Husky, sunt ambele considerate foarte inteligente. Această inteligență se transmite și câinilor Pomsky, ceea ce îi face să fie foarte ușor de dresat. Totuși, își vor pierde repede răbdarea în timpul exercițiilor de dresaj. 

În general, câinii Pomsky sunt loiali și iubitori. Își doresc să primească multă atenție din partea stăpânilor. Fiind energici și jucăuși, vei avea nevoie de multă energie ca să te joci cu ei așa cum le place lor. 


pui de caine Pomsky

 

Îngrijirea câinilor Pomsky


Având blana formată din două straturi moi și mătăsoase, acești câini trebuie periați cel puțin o dată la două zile. 

În ceea ce privește sănătatea acestor câini, trebuie să ne amintim că Pomeranienii sunt predispuși la probleme de piele, iar câinii Husky sunt predispuși la displazie de șold și probleme oculare. Așadar, rasa Pomsky este predispusă la toate aceste afecțiuni moștenite. 
 

Dresajul câinilor Pomsky


Provenind din două rase inteligente, câinii Pomsky sunt și ei deosebit de inteligenți. Un astfel de câine ăși va dori să te mulțumească, de aceea va accepta orice fel de exerciții de dresaj. Totuși, nu sunt foarte răbdători dacă îi pui să repete prea mult. Pot deveni chiar încăpățânați și răutăcioși - trăsătură moștenită de la Husky. 

Atunci când dresezi un astfel de câine, este bine să dai dovadă de perseverență și să nu cedezi capriciilor sale, pentru a nu crea precedente. 
 

Nivelul de energie al câinilor Pomsky


Dacă se plictisește, câinele Pomsky va dezvolta comportamente distructive. De aceea, este necesar să îi oferi activități interactive, care să îi folosească energia debordantă. 

Îți va trebui și ție mult timp și multă energie pentru a le oferi acestor câini necesarul de mișcare fizică zilnic, astfel încât să fie fericiți și sănătoși. 


sfaturi caine Pomsky

 

Speranța de viață a câinilor Pomsky


În general, un câine Pomsky rămâne alături de stăpân 14-15 ani. 
 

FourPaws - hrană online pentru câini de rasă

Sperăm că te-au ajutat aceste informații să decizi dacă un câine Pomsky este într-adevăr ceea ce îți dorești. Indiferent ce alegi, nu uita că la FourPaws găsești hrană online pentru câini de rasă sau comunitari la cele mai prietenoase prețuri. Hai pe site și beneficiază de ofertele noastre! 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!