Câinele Malshi: o combinație între Bichon Maltez și Shih Tzu

Câinele Malshi: o combinație între Bichon Maltez și Shih Tzu
Faptul că rasele sunt combinate pentru a obține noi și noi rase de câini nu mai este demult o noutate. Știai însă că acum a apărut și un nou tip de câine denumit Malshi? Acesta ste obținut din încrucișarea raselor Bichon Maltez și Shih Tzu. Ce fel de câine a rezultat? Este potrivit pentru tine un astfel de câine? Citește mai jos profilul noii rase de câini Malshi întocmit de FourPaws și decide!
 

Câinele Malshi: o combinație între Bichon Maltez și Shih Tzu


Deși este un câine de talie foarte mică (precum rasele din care provine), Malsh are o mare-mare personalitate. Este energic și, cu siguranță, nu te vei plictisi în prezența lui. Această rasă a fost obținută prin încrucișări genetice în Australia, de aceea se spune că este un câine de jucărie sau un câine de designer. Totuși, este un animal cât se poate de real (și de simpatic, am spune noi). Citește în continuare despre câinele Malshi!
 

Aspectul fizic al câinilor Malshi


Fiind un câine de rasă mixtă, nu poți prezice niciodată exact cum va arăta noul pui. Va prelua unele trăsături de la Bichonul Maltez, iar pe altele de la Shih Tzu. Așadar, din punct de vedere fizic, acești căței pot fi foarte diferiți, în funcția de combinația genetică de care beneficiază. Chiar și frații pot arăta foarte diferit între ei, unii semănând mai mult cu o rasă, iar ceilalți cu cealaltă rasă.

Totuși, punctele lor comune vor fi:

- dimensiunea redusă, 

- părul lung, mătăsos (specific ambelor rase-părinte).

În ceea ce privește culoarea blănii lor, aceasta poate fi albă, albă cu pete crem sau în combinații de alb, negru și maro. 
 

Îngrijirea câinilor Malshi


În ceea ce privește îngrijirea blănii lor, câinii Malsh te vor solicita foarte mult. Fie îi tunzi des pentru a le menține părul scurt, fie îi periezi zilnic pentru a evita firele încâlcite și nodurile de blană. 

Îmbăierea este obligatorie cam la două săptămâni, la fel și curățarea riguroasă a urechilor. 
 

Personalitatea câinilor Malshi


Deși sunt atât de mici, acești câini au o cantitate uriașă de energie și sunt extrem de inteligenți. Va trebui să dedici timp jucatului, altfel câinele se va simți ignorat. 

În același timp, este un câine foarte loial și iubitor. Va adora să stea în brațele tale. Te va urma peste tot, exact ca o umbră. 

Dacă locuiești la bloc, ar trebuie să știi că acest câine este foarte gălăgios. Latră la orice: oameni, animale sau adierea vântului. Deși nu te poate apăra în cazul unui pericol real, cu siguranță te va avertiza când ceva nu este în regulă. 
 

Dresajul câinilor Malshi


Îți va plăcea să faci tot felul de exerciții cu acești câini. Au energie, nu se plictisesc, sunt inteligenți și adoră timpul petrecut cu tine. Vor face tot ce le ceri, mai ales dacă le oferi câteva recompense pentru câini. 

Cel mai greu lucru de învățat pentru ei este abținerea până când îl scoți afară să își facă nevoile. De aceea, va trebui învățat de foarte mic cu plimbările în cursul cărora să rezolve această problemă. Dacă îl lași o dată să facă în casă, te poți aștepta la un astfel de comportament repetat. 

De asemenea, să nu obișnuiești acest câine purtat în brațe. Se va obișnui să fie tratat ca un bebeluș și va rezulta un câine încăpățânat și alintat. Fă-l să înțeleagă cine e stăpânul și nu ceda insistențelor sale. Totodată, acest câine trebuie să înțeleagă de mic că este ok să stea singur în casă câteva ore și că nu îț iei cu tine chiar peste tot. Altfel, nu vei putea scăpa de el nici măcar pentru câteva minute. 
 

Hrana potrivită pentru un câine Mashi


Nefiind un câine cu probleme mari de sănătate, orice hrană de calitate pentru câinii de talie mică va fi perfectă pentru ei. Important este să le oferi multe proteine, pentru a le susține nivelul de energie. 

Așadar, câinele Malshi este potrivit pentru tine sau nu?





 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!