Cum sa alegi cel mai potrivit asternut pentru litiera pisicii tale

Cum sa alegi cel mai potrivit asternut pentru litiera pisicii tale
Probabil ca nici nu ti-ai pus intrebarea asta, dar astazi dorim sa discutam putin despre nisipul pentru pisici. Tu cum il alegi? Probabil ca majoritatea dintre noi doar luam de pe rafturile din supermarket ceea ce ni se pare mai avantajos din punct de vedere al pretului si al cantitatii. Totusi, de unde stim care este cel mai bun si indicat pentru felina ta? Haide sa vedem astazi cum sa alegi cel mai potrivit asternut pentru litiera pisicii tale.
Puterea de absorbtie a mirosului

Pisicile au un simt al mirosului extrem de bine dezvoltat, asa ca pot simti rapid si usor anumite mirosuri, pe care noi, oamenii, nici nu le putem depista. Trebuie sa iei in considerare faptul ca daca tu simti ca nisipul din litiera miroase neplacut, probabil ca pisica ta simte de 10 ori mai intens. Parfumurile tari nu vor rezolva problema in acest caz, deoarece pot deranja pisica. Mirosul neplacut apare din amoniacul continut in urina care intra in contact cu oxigenul. Trebuie sa alegi un asternut care sa neutralizeze si sa blocheze formarea de amoniac. Nu uita si ca trebuie sa cureti litiera pisicii in fiecare zi.
Trebuie sa fie placut la atingere

Daca luam in considerare modul in care se desfasoara lucrurile in salbaticie, pisicile prefera sa isi faca nevoile in nisip fin, care este placut pentru labutele lor, acesta permitandu-le sa isi ingroape deseurile. De aceea iti recomandam sa alegi un asternut care este similar la textura cu nisipul. Asternuturile de tip hartie sau rumegus ofera o senzatie diametral opusa fata de textura fina a nisipului. Acestea nici nu au de cele mai multe ori puterea necesara pentru a controla mirosurile neplacute emanate din litiera. Daca pisica ta isi face nevoile pe covor, acesta este un semn clar ca nisipul trebuie schimbat.
Cat mai slab parfumat

Deoarece nasurile pisicilor sunt sensibile, este de preferat sa alegi un asternut foarte slab parfumat sau chiar unul fara miros. Alege un nisip de calitate superioara, care sa faca fata cu brio absorbtiei si controlului mirosurilor neplacute. Verifica alergenii pe care i-ar putea contine produsul, inainte de a face o achizitie.
Formarea de „bulgari”

Asternuturile pentru pisici au aceasta caracteristica de a forma bulgari atunci cand intra in contact cu umezeala. Acesta este un aspect ideal si poate oferi multe avantaje. Fibrele din plante, precum cele din grau sau porumb pot asborbi rapid lichidele. In cazul bentonitului, o substanta des intalnita si utilizata in astfel de produse, puterea de absorbtie este de pana la sase ori mai mare. Un asternut de calitate va transforma lichidul in formatiuni tari, care vor ramane la suprafata si care vor fi mai usor de colectat. Tu tii cont de toate aceste aspecte atunci cand alegi asternutul pentru litiera pisicii tale? Daca nu, iti recomandam pe viitor sa fii atent la toate nevoile felinei tale, pentru a-i face traiul cat mai placut si confortabil. Nu uita sa apelezi la noi ori de cate ori este necesar!

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!