Cum oprești animalele din a-ți distruge lucrurile din casă?

Cum oprești animalele din a-ți distruge lucrurile din casă?

Frumusețea pe care o oferă prezența unui animal de companie în viața noastră este marcată de multe momente dulci. De la trezitul dimineața cu ghemotocul de blană lângă tine și până la giumbușlucurile drăgălașe pe care le face, toate aceste momente ne umplu de bucurie. Există, totuși, și partea negativă a lucrurilor, despre care se pare că nu vorbește nimeni. Totuși, ea există atunci când dețineți un animal de companie: partea distructivă. Există multe moduri în care patrupezii pot distruge o locuință, de la cățăratul pe perdele la rosul cablurilor, de la mâncatul papucilor de casă la zgâriatul mobilei. Haideți să vedem care sunt cele mai utile metode în care îi puteți face pe aceștia să nu mai distrugă tot ce le iese în cale. Cum oprești animalele din a-ți distruge lucrurile din casă? Citește în acest articol marca FourPaws.ro!
 

Cum oprești animalele din a-ți distruge lucrurile din casă?

Am împărțit articolul în strategii pentru pisici și strategii pentru câini, pentru o lecturare mai ușoară. Descoperă mai jos exact ce te interesează!
 

Cum oprești pisicile din a-ți distruge lucrurile din casă?
 

  1. Jucărica pentru unghii

Clasica bucată de lemn cu sfoară specială pentru ascuțitul ghearelor este un accesoriu care trebuie să fie prezent în orice casă cu pisici. Pisicilor le cresc constant gheruțele și este important ca acestea să și le poată ascuți oricând simt nevoia să o facă. S-ar putea ca, la început, această jucărică să nu prezinte un mare interes pentru feline, așa că este indicat să o achiziționați în combinație cu un spray cu iarba mâței, pentru a le atrage pe pisici să o descopere. Odată ce s-au familiarizat cu ea, spray-ul nu va mai fi necesar.

 
  1. Cutia de carton

Cu toții ați observat deja cât de curioase sunt pisicile atunci când văd o simplă cutie de carton. Acest lucru se datorează faptului că pisicile se simt în siguranță în spațiile închise, de unde pot privi lumea fără ca ele însele să fie observate. În plus, datorită modului în care este construit cartonul, acesta reprezintă suprafața ideală pe care să își ascută unghiile, dacă chiar nu sunt încântate de ideea jucăricii pentru gheruțe. În felul acesta, în schimbul unui aspect ușor dezordonat pe care îl oferă cutiile, vă păstrați canapeaua și fotoliile în siguranță și întregi.

 

  1. Vechiul truc cu ardei iute

Acest truc, folosit și pentru puii de om pentru a-i învăța să nu mai sugă degetul, este valabil și la pisici și vă va salva dacă felina tinde să roadă cabluri sau colțuri de mobilă. Nu trebuie decât să dați cu puțin ardei iute pe zona la care atentează felina și gata, veți observa că problema voastră va dispărea imediat. Aveți grijă, însă, să nu lăsați semințe de ardei iute pe care felina să le mănânce din greșeală, căci i-ați putea face rău. Tăiați ardeiul, gustați-l, să fiți siguri că este iute, curățați sâmburii și folosiți-l pe zonele aflate în pericol.


cum opresti pisicile din a distruge lucruri

 

Cum oprești câinii din a-ți distruge lucrurile din casă?

 
  1. Spray repelent pentru câini

Pentru căței este mai simplu să folosim spray-uri repelente, căci există o gamă largă din acest tip de produse pe piața destinată animalelor de companie. Așadar, dacă cățelul vostru roade papucii, canapeaua, mobila sau chiar pereții, folosiți spray-ul respectiv în zonele care îi stârnesc interesul. Veți observa că acest spray nu pătează și, în plus, vă va rezolva problema cât ați spune ”cuțu-cuțu”.

 
  1. Jucării peste jucării

Dacă aveți de-a face cu un pui de cățel, care nu roade din cauza unui comportament distructiv, ci din cauză că îi cresc dinții, indicat este să îi achiziționați jucării speciale pentru vârsta sa. Aceste jucării îl vor ține ocupat, îl vor ajuta să simtă mai puțină durere la creșterea dinților și îi va lua focusul de la papucii de casă. Cu toate acestea, dacă observați că obiceiul de a roade durează mai mult decât ar trebui, s-ar putea să vă intereseze să îl duceți la un dresor profesionist.

 
  1. Multă activitate afară

Majoritatea cățeilor devin distructivi atunci când nu le este consumată energia în mod corespunzător. Dacă vă documentați puțin, veți observa faptul că, de cele mai multe ori, câinii distructivi sunt aceia ai căror stăpâni sunt plecați mult timp de acasă.

De asemenea, un câine distructiv poate fi și cel al cuiva care, deși este acasă, nu se ocupă cum ar trebui de cățel. Cu alte cuvinte, cățelul este pur și simplu plictisit de aceiași patru pereți pe care îi vede constant.

Încercați să ieșiți mai mult cu cățelul, jucați-vă cu mingea, alergați, ieșiți la plimbări. Faceți tot ce puteți și vă permite timpul pentru a-i consuma o cât mai mare parte din energie. Veți observa că, dacă îl țineți ocupat, mobila, pereții și papucii de casă vor supraviețui.

Iar atunci când sunt cuminți, recompensați-i cu cea mai bună hrană pentru câini energici!

cum opresti cainii din a distruge lucruri

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!