Oferirea animalelor cadou este una dintre practicile care au drept finalitate animale abandonate pe stradă ori în adăposturi. Din acest motiv, acesta este un subiect foarte sensibil pentru noi și pentru toți iubitorii de animale. Credem că este important să discutăm astăzi cu cititorii noștri despre cum faci un animal cadou, când faci asta și cum te asiguri că acel animal nu va ajunge să moară de foame pe străzi, ori, și mai rău, călcat de vreo mașină la marginea unei păduri. Așadar, cum faci cadou un animal de companie? Află din acest articol marca FourPaws!
Cum faci cadou un animal de companie?
Bineînțeles că cel care oferă animăluțul în dar are gânduri bune și intenții admirabile, crezând că face un bine și patrupedului, dar și omului. Totuși, nu toată lumea se bucură să primească drept cadou o răspundere atât de mare. Există unele reguli nescrise pe care trebuie să le iei în considerație și să le respecți dacă îți dorești ca darul tău să fie binevenit și toată lumea să aibă de câștigat atunci când oferi cadou un animăluț.
Asigură-te că persoana în cauză iubește animalele.
De cele mai multe ori, cei care oferă un animal cadou o fac doar cu persoane apropiate, pe care le cunosc bine și în care au încredere. Acesta este un lucru bun, pentru că în felul acesta știi că animăluțul respectiv ajunge pe mâinile cuiva responsabil, care va avea grijă de el și care îi va oferi toate cele necesare creșterii, dezvoltării și menținerii unei vieți sănătoase, fericite și fără griji. Asigură-te că persoana căreia îi faci acest cadou este bifează toate cele menționate mai sus și că un animal de companie nu i se va părea o corvoadă.
Nu uita: este ușor să declari că iubești animalele când mângâi câteva secunde o pisicuță pe stradă și este cu totul altceva să ai grijă de acel animal 24/7.
Dacă oferi un animal unui copil, vorbește mai întâi cu părinții.
Dacă dorești să îi faci o surpriză nemaipomenită nepoțelului, verișorului sau oricărui alt copil drag ție, este foarte important să vorbești mai întâi cu părinții. Copilul se va bucura doar de aspectele pozitive ale unui animal de companie, însă când vine vorba despre responsabilități și cheltuieli, fii sigur că părinții vor fi cei asupra cărora cad acestea.
Din acest motiv, este important să te asiguri că părinții sunt de acord, pentru a nu crea o situație inconfortabilă și pentru a nu pune animalul în pericol de a fi abandonat.
Adoptă animalul, nu îl cumpăra!
Desigur, toată lumea își dorește un animăluț de rasă, pentru a se mândri cu frumusețea lui. Cu toate acestea, la adăposturile pentru animale există o mulțime de pisici și căței absolut superbi care nu au avut norocul să se încadreze într-o anumită rasă, dar care vor putea să își iubească stăpânul cu cel puțin la fel de multă forță.
Decât să investești cine știe câți bani într-o afacere mai mult sau mai puțin morală (pentru că trebuie să recunoaștem, comercializarea de animale de rasă este, la urma urmei, o afacere), mai bine adopți un suflețel chinuit de la un adăpost. Mai mare îți va fi bucuria atunci când vei vedea transformarea prin care va trece acesta de la posacul adăpostului la sufletul casei. Dacă tot vrei să faci un bine, fă-l pentru toată lumea!
În funcție de vârsta animalului, sterilizează-l, vaccinează-l și deparazitează-l.
Dacă dorești să oferi cadou un animăluț de companie, încearcă să oferi animăluțul în condiții maxime de siguranță, în special în cazul în care persoana căreia îl oferi deține deja alte animale de companie. În acest sens, pentru a nu pune celelalte animăluțe ori stăpânul în pericolul de a contacta diverse boli, încearcă să oferi un animăluț cel puțin deparazitat. Dacă se poate ca animăluțul să fie și vaccinat și sterilizat, fă-o.
În acest fel, ai certitudinea că ți-ai făcut datoria atât față de animăluț, cât și față de persoana căreia dorești să îl oferi. Un gest frumos în plus nu strică niciodată.
Spune-i persoanei în cauză să ți-l înapoieze, în loc să îl abandoneze.
Dacă tu ai făcut tot posibilul să îi oferi un animăluț frumos și cât mai apropiat de ceea ce își dorea persoana respectivă și aceasta pare dezamăgită, dă-le câteva zile să se obișnuiască unul cu altul. De cele mai multe ori, cei ce caută animăluțe de rasă ajung să iubească și pe cele care nu se încadrează la căutările lor.
Cu toate acestea, asigură-te că îi spui persoanei căreia i-ai oferit animăluțul să ți-l înapoize dacă nu se poate ajunge la iubire între cei doi. În acest fel, te asiguri că nu rămâne abandonat pe străzi. Îi poți căuta o căsuță nouă, unde să fie apreciat și iubit așa cum merită.
Iar noi, la FourPaws.ro, punem la dispoziție hrană de calitate pentru toate animalele de companie, fie ele de rasă sau comunitare! Cu drag!