Cum curăți corect litiera pisicii?

Cum curăți corect litiera pisicii?

Cum curăți corect litiera pisicii? Este un lucru foarte bine cunoscut faptul că pisicile nu sunt doar extrem de independente, ci și foarte curate. De nenumărate ori pe zi vă surprindeți felina într-un episod de curățare a blăniței, ba pe burtică, ba pe fățucă, ba cu câte o lăbuță în sus. Ideea este că pisicile sunt foarte responsabile în ceea ce privește igiena personală și apreciază întoteauna atunci când sunt ținute într-un mediu curat. Noi suntem siguri că, dacă ar putea, s-ar apuca să facă curat atunci când dărâmă câte ceva și, în zilele în care uitați voi, și-ar curăța chiar și litiera. Păcat că nu au degete mari opozabile, însă. : )
 

Din acest motiv, oricât de inconvenabil ar putea fi uneori, este important să acordăm o atenție mare litierei. Astăzi ne dorim să vă povestim câte ceva despre frecvența cu care trebuie curățată litiera și despre frecvența cu care trebuie aceasta dezinfectată. Deși nu multă lume își face un obicei din dezinfectarea regulată, litiera este, la urma urmei, locul în care se adună cele mai multe bacterii și cei mai mulți microbi. O dată luați pe lăbuțe de pisica voastră, acești microbi vor fi transportați prin toată casa. Mai mult, vor fi ingerați de pisică atunci când aceasta își va curăța singură lăbuțele.
 

Cum curăți corect litiera pisicii?
 

Curățarea litierei are câte reguli simple care, dacă sunt îndeplinite, vor păstra pisicuța sănătoasă și casa curată.


asternut igienic pentru pisici - FourPaws

 

  1. În litieră trebuie așternut un strat mai gros de nisip ori silicat pentru pisici, sau orice tip de așternut igienic folosiți, de aproximativ 3-4 degete. Dacă stratul de așternut nu este indeajuns de gros, atunci când pisica urinează nisipul nu va avea îndeajuns de multă putere de absorbție, iar urina va atinge baza litierei. În cazul unei cantități corecte de nisip sau așternut igienic pentru pisici, urina va fi complet absorbită și mult mai ușor de înlăturat, căci așternutul se va transforma într-un bulgăraș compact.
     

  2. În cazul în care pisica tocmai a folosit litiera și a eliminat fecale, este recomandată strângerea lor imediată. La fel ca la toate vietățile care au un sistem digestiv, eliminarea înseamnă nu doar resturi de alimente, ci și bacterii din organism. În momentul în care le lăsați prea mult în litieră, acestea se pot răspândi pe nisipul din jur.
     

  3. Dacă aveți două sau mai multe pisici, încercați, în funcție de numărul lor, să folosiți cel puțin două litiere sau, dacă nu vă permite spațiul să aveți două, să o mențineți pe cea actuală curată tot timpul. Pisicile sunt foarte sensibile la miros și nu vor face acolo unde miroase de la altă pisică. Veți risca să își facă nevoile într-un colț ascuns al casei.


    curatarea litierei - FourPaws

     

Dacă nu folosiți un așternut igienic ce poate fi aruncat în toaletă, vă recomandăm să cumpărați punguțe mici, de jumătate de litru pe care le puteți plasa în coșul de gunoi pentru o zi. În felul acesta, nu va trebui să duceți gunoiul de fiecare dată când merg pisicile la litieră și vă va fi mult mai ușor (și mai economic) să curățați litiera după fiecare utilizare.
 

Puteți găsi accesorii pentru litieră pe site-ul FourPaws, la fel ca și alte accesorii pentru pisici și hrană de calitate pentru pisici la cele mai mici prețuri. Pentru orice întrebare referitoare la îngrijirea animăluțelor voastre de companie, vă stăm, cu drag, la dispoziție. Nu ezitați să ne contactați!

 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!