Cum alegi mâncarea potrivită pentru câinele tău?

Cum alegi mâncarea potrivită pentru câinele tău?
Mâncarea calitativă pentru câini este cheia pentru o sănătate bună și o viață lungă pentru prietenul tău patruped. Câteodată, însă, te poți simți copleșit de multitudinea de variante care există. Mărci diferite de hrană pentru câini, cu amestecuri diferite pentru nevoi specifice, diferite arome, ingrediente și informații nutriționale, mâncare umedă, uscată, recompense și lista poate continua. Cum alegi mâncarea potrivită pentru câinele tău? Află din acest articol marca FourPaws!
 

Factori în alegerea hranei pentru câini

Proprietarii de câini interesați de sănătatea animalului trebuie să ia în considerare următorii factori atunci când aleg hrana adecvată pentru câini:
 

Vârsta câinelui

Nevoile nutriționale ale unui cățel sunt mult diferite de cele ale unui câine adult, iar un câine trecut de a doua tinerețe are nevoi chiar și mai diferite. Așadar, adaptează mâncarea câinelui în funcție de stadiul său - junior, adult sau senior.
 

Controlul greutății câinelui

La fel cum oamenii pot avea probleme în a-și controla greutatea, și câinii se pot confrunta cu obezitatea sau subnutriția. Unele tipuri de hrană pentru câini sunt dedicate pierderii în greutate, în timp ce altele sunt concepute pentru a ajuta câinii să dezvolte masă musculară într-un mod sănătos.

mancare premium pentru caini
 

Nivelul de activitate al patrupedului

Un câine foarte activ are nevoie de mai multe calorii decât un câine mai sedentar, iar hrana adecvată îi va oferi câinelui energia de care are nevoie pentru stilul său de viață.
 

Mărimea câinelui

Mărimea unui câine este un factor important în alegerea hranei, deoarece hrana uscată pentru câini concepută pentru rase mari are de obicei boabe mai mari, care pot fi mai dificil de mâncat pentru câinii mai mici.

mancare pentru caini
 

Sănătatea câinelui

Câinii cu nevoi specifice pentru starea lor de sănătate, cum ar fi sarcina sau alăptarea, diabetul, cancerul sau alergiile alimentare vor avea nevoie de alimente care sunt dedicate acestor situații.
 

Ingredientele din mâncarea pentru câini

Ingredientele din hrana uscată și hrana umedă pentru câini sunt enumerate pe etichetă. Regula generală este aceasta: tipurile de hrană pentru câini de calitate superioară vor enumera mai întâi proteinele ​​(pește, pui, carne de vită etc.) și apoi tipurile de legume incluse. Cerealele, materialele de umplutură și ingredientele nespecificate nu sunt de dorit și sunt indicatori ai unei hrane pentru câini de proastă calitate.

hrana pentru caini
 

Preferințele câinelui

Câinii au preferințe diferite, așa cum și oamenii au alimente preferate. De aceea, un posesor iubitor ar trebui să aleagă alimente sănătoase și hrănitoare de care se vor bucura câinii lor, dar care să fie și în acord cu preferințele prietenului necuvântător.
 

Costurile hranei pentru câini

Costurile cu mâncarea pentru animalele de companie pot varia foarte mult în funcție de locul de unde o achiziționezi. Sfatul nostru: pentru a beneficia de calitate premium la preț de producător, alege să cumperi chiar de la producători, nu de la intermediari. De exemplu, de pe FourPaws poți cumpăra mâncare premium pentru câini marca Club4Paws la preț de producător. Calitate la un preț de invidiat!

mancare pentru caini la pret de producator

Indiferent de tipul de hrană pe care îl alegi pentru câinele tău, este important să ai întotdeauna în vedere sănătatea animalului. Când schimbi tipul de mâncare, cel mai bine este să amesteci hrana veche a animalului de companie cu hrana nouă timp de câteva zile, schimbând treptat proporțiile, pe măsură ce sistemul digestiv al câinelui se adaptează. Astfel, câinele tău se va bucura de fiecare masă și te va iubi în fiecare zi un pic mai mult! 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!