Cum ai grijă de dinții animalului tău de companie?

Cum ai grijă de dinții animalului tău de companie?

Exact ca și în cazul oamenilor, prietenii noștri patrupezi au aceleași etape de creștere a dinților. Primii dinți care le cresc sunt dinți de lapte, iar apoi, la vârsta de aproximativ patru-cinci luni, le cresc dinții definitivi. Aceștia pot dezvolta carii, gingivită și multe alte probleme.

Cu toate acestea, majoritatea posesorilor de animale de companie nu își pun problema să le trateze dinții. Din acest motiv, aceștia încep să se deterioreze și, ulterior, să cadă.

Problema principală este faptul că animalele de companie nu ne dau niciodată de înțeles că ceva este în neregulă cu dantura lor. De aceea, posesorii nu reușesc să își dea seama de existența unei probleme. Cum ai grijă de dinții animalului tău de companie? Află din acest articol marca FourPaws! 
 

Cum verifici sănătatea dentară a animalului de companie?
 

Pentru a verifica starea sănătății dentare a animalului nu este neapărat nevoie să mergi la medicul veterinar. Poți face acest lucru și tu acasă. Tot ce trebuie să faci este să ridici buza superioară a blănosului și să arunci o privire la starea gingiilor. Dacă acestea au o culoare roz pal și sunt netede, nu ai de ce să îți faci griji. În schimb, dacă acestea prezintă o altă culoare, fie ea albicioasă, albăstruie, mov ori roșie, ar trebui să îți ridici niște semne de întrebare și să tragi o fugă la medicul veterinar. Dacă observi abcese ale gingiei ori sângerări, trebuie să mergi în regim de urgență la veterinar.
 

Și gingiile noastre sângerează din când în când, de ce să mergem de urgență la veterinar cu animalul?

 

Faptul că gingiile noastre sângerează din când în când ar trebui să ne ducă și pe noi la dentist. Dacă nu facem acest lucru, este dovada unei lipse de responsabilitate. Cu toate acestea, blănosul tău nu se poate duce singur la veterinar. Dacă ar putea, îți promitem că s-ar duce când i-ar sângera gingia.

Dacă nu vă gândiți la binele pe care trebuie să i-l faceți lui dacă îi sângerează gingiile, atunci gândiți-vă la binele pe care vi-l faceți vouă înșivă. Dacă animăluțul suferă de afecțiuni dentare sau gingivale și îl atingeți din greșeală în acea zonă, instinctul său va fi să vă atace din cauza durerii, fără să mai gândească limpede că sunteți membru al familiei. V-ați putea răni și voi, și animalul. Cea mai bună variantă este să mergeți de urgență la medicul veterinar.
 

Dacă gingiile animalului meu de companie arată bine, cât de des trebuie să îl duc la control veterinar?

 

Un control dentar ar trebui să fie realizat la animalele de companie anual. În acest sens, ne referim strict la controalele de rutină, nu la cazurile în care animăluțele prezintă leziuni ale dinților ori ale gingiei. Dacă totul arată așa cum ar trebui să arate în gura patrupedului, atunci o dată pe an ar trebui să fie suficient pentru ca medicul să se asigure că într-adevăr, totul este bine. 

hrana uscata pentru caini - FourPaws.ro

 

Detartrajul dinților animalului de companie

 

În cazul în care problemele pe care le prezintă animalul de companie nu sunt ușor de tratat prin alimentație, există întotdeauna varianta detartrajului. Acesta se va realiza neapărat la medicul veterinar. Sub nicio formă nu încercați să îi curățați dinții acasă, pentru că, așa cum am menționat mai sus, s-ar putea să dați peste un dinte sensibil și să vă atace. Detartrajul realizat de medicul veterinar va ajuta cu siguranță nu doar sănătatea dinților animăluțului, ci și starea lui de spirit. Veți observa în timp cum acesta își va recăpăta dorința de viață pe măsură ce problemele dinților cauzate de tartru dispar.

 

Mâncare uscată sau mâncare umedă pentru animalele de companie?

 

Medicii de specialitate spun că o dentiție sănătoasă la animalele de companie începe cu o dietă sănătoasă. În acest sens, se recomandă hrănirea animalului cu mâncare uscată în proporție mare, în defavoarea celei umede. De ce? Pentru că hrana uscată presupune mai multă muncă de mestecare, ceea ce ajută la eliminarea depunerilor de tartru de pe dinți și la stimularea gingiilor. Hrana umedă pentru animale nu ajută în acest sens, de aceea ar trebui să fie oferită animalului în proporție mai mică.

mancare uscata pentru caini - FourPaws.ro


Cum ai grijă de dinții animalului tău de companie?


Vestea bună este că la FourPaws găsești sortimente diversificate de hrană uscată pentru animale, perfectă pentru curățarea și întreținerea danturii blănosului. Totodată, ne asigurăm că toate produsele noastre sunt calitative și, nu în ultimul rând, extrem de gustoase. Yum, miau, ham ham!  


 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!