Ce trebuie sa stii despre pisicile Sfinx

Ce trebuie sa stii despre pisicile Sfinx

Pisica Sfinx este o rasa de talie medie care este usor de identificat datorita aspectului fara par. Pielea lor este ridata, moale si calda la atingere. Urechile lor sunt relativ mari si ochii in forma de lamaie contribuie, de asemenea, la aspectul unic al acestei rase.

Istoric

Istoria pisicii Sfinx dateaza din 1966, din Canada. Crescatorii au „creat” aceasta rasa prin imperecherea pisicii lor fara par cu alte pisici care aveau aceeasi mutatie genetica. De atunci, pisica Sfinx a devenit un animal de companie dezirabil datorita naturii lor afectuoase, sociabile si jucause. Daca aveti copii, alte animale de companie sau alergii usoare la pisici, Sfinxul ar putea fi animalul de companie potrivit pentru dvs.
Caracteristicile unei pisici Sfinx
Dimensiunile pisicilor Sfinx variaza in general intre 3 si 5 kilograme pentru femelele adulte si 3.6- 6.3 de kilograme pentru masculii adulti. Sunt o rasa robusta, atletica si musculara. Pisica Sfinx are si o burta relativ mare - de obicei arata ca si cum tocmai ar fi terminat o masa copioasa.
Caracteristica definitorie a pisicii Sfinx este, desigur, aspectul lor fara par, insa va anuntam ca acesta nu lipseste in totalitate. Desi le lipseste blana in sine, pisicile Sfinx au un strat rar, pufos de par pe urechi, nas, coada si labute. Aceasta strat de blana poate veni in diferite nuante si modele, inclusiv in culori solide si partiale.
Alte caracteristici notabile ale pisicii Sfinx includ urechile si ochii mari. Urechile lor au, de obicei, mai mult de 5 sau 7.6 cm lungime, iar ochii lor au forma distincta de lamaie. Acest lucru, combinat cu corpurile lor fara par, ofera pisicilor Sfinx un aspect unic, care poate sa nu fie pe gustul tuturor.
Daca sunt sanatoase si au parte de ingrijire corespunzatoare, durata de viata a pisicii Sfinx poate fi de aproximativ 15 ani.

Personalitatea pisicilor Sfinx

Pisicile Sfinx sunt animale de companie sociabile, jucause si distractive. Le place sa petreaca timpul cu oamenii si se bucura de compania altor animale de companie, inclusiv a cainilor. Pisicile Sfinx sunt inteligente si sunt grozave pentru a le invata trucuri.
Pisicile Sfinx vor incerca adesea sa se implice in activitatile tale si pot fi uneori prea solicitante. Daca nu primesc suficienta atentie pot fi rautacioase. Din acest motiv, nu ar trebui sa lasati pisicile Sfinx singure pentru perioade lungi de timp.
 
Ingrijirea unei pisici Sfinx

Pisicile Sfinx sunt o rasa care necesita foarte multa atentie si ingrijire, in ciuda lipsei lor de par. Acest lucru se datoreaza faptului ca genereaza multe uleiuri pentru corp, dar nu au suficient par pentru a-l absorbi. In schimb, uleiul se acumuleaza pe pielea lor si devine gras. Aceasta grasime se aduna pe urechile lor si pe paturile unghiale si poate lasa urme pe mobilier.
 
Pentru a preveni acest lucru, ar trebui sa ii faceti o baie regulat pisicii si sa le curatati cum trebuie urechile si unghiile. De asemenea, rutina ar trebui sa includa periajul dintilor cu o pasta de dinti prietenoasa cu felinele. Acest lucru ajuta la evitarea formarii tartrului si previne riscul de boli dentare.
 
Ar trebui sa oferi intotdeauna apa curata si hrana hranitoare pentru pisica ta. Pisicile Sfinx sunt in special orientate spre hrana, asa ca este important sa tinem evidenta greutatii lor. Au un metabolism ridicat si un apetit mare, ceea ce duce la un aport caloric mai mare decat majoritatea pisicilor. Pentru a va asigura ca primesc cantitatea potrivita de hrana, ar trebui sa hraniti pisicile Sfinx intr-un program regulat de doua pana la trei ori pe zi.
Pisicile Sfinx sunt active si stiu sa se distreze singure, dar asta nu inseamna ca nu au nevoie de companie si de timp zilnic de joaca. Activitatile va ajuta sa va mentineti pisica sanatoasa si stimulata mental. A ramane activ poate ajuta, de asemenea, la reducerea oricaror probleme de comportament care pot aparea din cauza plictiselii, inclusiv supraalimentarea.
 
Deoarece pisicile Sfinx nu au par, sunt mai sensibile la schimbarile de temperatura si la rani. Aceasta inseamna ca ar trebui sa fie intotdeauna tinute in interior. In caz contrar, pot fi arse de soare sau sa sufere din cauza frigului. Pentru a va distra pisica in interior, ar trebui sa-o oferiti jucarii si ferestre pentru a avea acces, fie si vizual, catre lumea exterioara. De asemenea, ar trebui sa furnizati stalpi de zgariere, tavi de gunoi si propriul lor pat, dar pisica Sfinx poate prefera sa doarma in pat cu tine.
Chiar daca pisicile Sfinx sunt pisici de interior, este totusi important sa le vaccinam. Virusii pot intra in casa pe lucruri precum haine si pantofi, deoarece unii virusi nu trebuie sa fie transmisi direct de la pisica la pisica. Deparazitarea este, de asemenea, importanta si poate preveni boli suplimentare. Pentru a va asigura ca pisica dumneavoastra este pe deplin protejata, nu uitati sa fiti la curent cu programarile pentru vaccinare si sa programati vizite regulate la veterinar.
Speram ca informatiile furnizate de noi te ajuta f

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!