Ce ar trebui sa contina o dieta echilibra pentru un caine sanatos

Ce ar trebui sa contina o dieta echilibra pentru un caine sanatos

Daca ai un caine, stii deja acea privire cu ochi mari si umezi, care te urmareste in fiecare secunda, atunci cand mananci ceva sau desfaci o punga. Desi ii iubim si vrem sa ii stim mereu fericiti, nu trebuie sa oferim cainilor de fiecare data din mancarea noastra, deoarece nevoile lor sunt ceva mai diferite decat ale noastre. Vrei sa afli cum sa ii oferi cainelui tau tot ceea ce este mai bun? Iata ce ar trebui sa contina o dieta echilibrata pentru un caine sanatos.

Apa

 

Cu totii ne gandim ce sa ii mai oferim de mancare cainelui nostru pentru a avea grija de sanatatea lui, dar pierdem din vedere un ingredient vital, si probabil cel mai important. Apa este esentiala pentru o viata lunga si sanatoasa, asa ca ai grija sa ii pui la dispozitie apa proaspata cu fiecare ocazie. Ii poti oferi fara probleme apa direct de la robinet, dar daca stai intr-o zona cu apa foarte dura, poti apela la un filtru pentru robinet. Fii atent daca cainele consuma apa din bol si daca se hidrateaza suficient.

Proteina

Proteina este un macronutrient, extrem de important pentru organism, care ajuta la obtinerea senzatiei de satietate pentru un timp mai lung. Totodata, proteina suplimenteaza nivelul de energie al animalului tau de companie, si ajuta la realizarea structurii parului, a unghiilor, pielii, muschilor si oaselor. Proteinele contin si aminoacizi, pe care organismul cainilor nu ii poate produce la un nivel suficient.

Vitamine

Desi exista suplimente pe care le poti introduce in dieta cainelui tau, cel mai indicat este sa incerci sa introduci fructe sau legume proaspete in mancarea patrupedului. Incearca cu portii mici si vezi care dintre ele ii plac. Ii poti oferi spanac, morcovi, ardei gras, mere, afine si multe alte exemple de gustari crocante si pline de vitamine. Printre cele mai importante vitamine necesare in dieta unui caine putem enumera calciu, fosfor, vitamina K, vitamina A sau vitamina B12.

Carbohidrati

 

Contrar a ceea ce ai auzit despre dietele umane sau cele destinate animalelor de companie, carbohidratii nu sunt intotdeauna rai si nu ar trebui evitati cu orice pret, ba chiar sunt necesari intr-o dieta echilibrata. Totusi, carbohidratii nu sunt esentiali pentru caini, dar sunt importanti deoarece contin glucoza, care alimenteaza corpul cu energie. Carbohidratii sanatosi ajuta la suplimentarea nivelului de vitamine, minerale sau antioxidanti. Ii poti regasi in legume, fructe sau cereale.

Grasimi

Grasimile saturate pot fi gasite in surse precum unt, branzeturi sau carne, cele polisaturate pot fi gasite in uleiuri: de peste, de floarea soarelui, iar grasimile monosaturate in uleiul de masline. Grasimile reprezinta cea mai concentrata sursa de energie, cu de doua ori mai multe calorii decat proteinele sau carbohidratii. Desi bogate in calorii, grasimile contin si uleiuri esentiale omega 3 si omega 6. Printre beneficii mai putem enumera absorbtia mai usoara a vitaminelor, protejarea organelor interne sau reglarea temperaturii corporale.

Tu incluzi deja toate cele de mai sus in dieta cainelui tau? Daca nu, acum este cel mai bun moment pentru a incepe. Ramai alaturi de blogul nostru pentru si mai multe sfaturi utile si interesante!

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!