Care sunt cele mai mici animale de companie?

Care sunt cele mai mici animale de companie?

Multă lume își dorește să adopte un suflețel care să le facă viața acasă mai suportabilă. Cu atât mai mult se întâmplă acest lucru acum, după ce am trecut printr-o pandemie și multă singurătate. Cu toate acestea, nu oricine dispune de spațiul necesar pentru un animal de companie de genul câinilor sau al pisicilor. Haideți să vedem care sunt cele mai mici animale de companie pentru care ați putea opta atunci când nu dispuneți de mult spațiu în locuință.

  1. Porcușorul de Guineea

Porcușorul de Guineea este nu doar unul din cele mai mici animăluțe de companie, dar și unul din cele mai puțin prietențioase. Tot ce trebuie să știți despre acest animăluț este că are nevoie de un strat de rumeguș în cușca sa și o alimentație sănătoasă. Aceste animale foarte prietenoase sunt ideale pentru copiii care își doresc neapărat un prieten necuvântător.

Le puteți lăsa să meargă nestingherite prin casă, însă nu uitați să le supravegheați constant. Este important ca porcușorul de Guineea să nu aibă acces la locuri strâmte, în care ar putea rămâne blocat. Mici și drăgălași, aceștia vă vor bucura viața de familie în orice clipă, iar copiii vor fi cu siguranță recunoscători.

porcusor de Guineea ca animal de companie

  1. Broscuța țestoasă

Broscuța țestoasă este un animal mai puțin înțeles de oameni. Cu toate acestea, acest lucru nu o împiedică să fie un animal de companie minunat. Extrem de curată și fără să provoace dezastre prin casă, aceasta poate fi și destul de amuzantă pentru cei ce își iau timpul să o cunoască. Contrar așteptărilor, broscuțele țestoase adoră atenția oamenilor.

Discutați cu medicul veterinar în legătură cu dieta ce trebuie urmată de acest animăluț. Acesta vă va explica și condițiile de trai de care are nevoie aceasta pentru o viață lungă și sănătoasă.

broasca testoasa ca animal de companie

  1. Veverița

Fie că doriți să cumpărați o veveriță, ori salvați un pui căzut dintr-un cuib, cert este că acest animal este unul controversat. Nu este încă recunoscut pe post de animal de companie în multe țări, însă prinde popularitate.

Veverițele sunt animale foarte sociabile și, atunci când se atașează de un om, devin chiar dependente de atența acestuia. O dietă echilibrată, alcătuită din fructe și nuci vor face ca acest codos să fie în familia voastră pentru mult timp.

veverita ca animal de companie

  1. Hamsterul

Hamsterul este chiar mai mic decât fratele său din familia rozătoarelor, porcușorul de Guineea. Cu ochii ca mărgelele, acest animal inteligent este extrem de sociabil și potrivit copiilor. Hamsterii au nevoie de destul de mult spațiu, motiv pentru care, dacă optați pentru mai multe exemplare, este indicat să luați o cușcă încăpătoare.

Comportându-se ca un fel de clovni ai rozătoarelor, aceștia vă vor face cu siguranță să vă tăvăliți pe jos de drag și de râs. Asigurați-vă că le decorați cușca cu jucării special concepute pentru ei, pentru că hamsterii sunt animale foarte active. La fel ca Purcelușii de Guineea, hamsterii au nevoie de un strat de rumeguș la baza cuștii, pentru că sunt animale foarte curate.

hamsterul ca animal de companie

  1. Chihuaua

Pentru cei dintre voi care își doresc neapărat un cățel și nu sunt dispuși să facă compromisuri, cățelușii chihuaua sunt o variantă bună. Micuți și subțirei, aceștia nu ocupă mult spațiu. Datorită blănii sale scurte, nu veți întâmpina probleme ca la alți câini, în ceea ce privește casa plină de blană. Cu toate acestea, din cauza taliei mici și a sensibilităților acestei rase, un exemplar de acest fel va avea nevoie de extra atenție. Un exemplu în acest sens este sezonul rece și plimbările din timpul acestuia.

Din cauza faptului că stratul adipos de pe un Chihuahua este extrem de redus, iar blana este foarte scurtă, acest tip de câine va necesita hăinuțe. Atunci când adoptați un astfel de exemplar, discutați toate aspectele cu medicul veterinar pentru a fi pregătit în orice situație.

Ai nevoie de hrană pentru câini adulți de talie mică? Te invităm să vezi ofertele de pe FourPaws.ro! 

chihuahua ca animal de companie

  1. Tarantula

Pentru cei care își doresc un animal de companie complet deosebit și foarte rar întâlnit, tarantula este o opțiune destul de bună. Dacă optați pentru adoptarea unei tarantule, este obligatoriu să vă documentați cu simț de răspundere. Aceste animale nu sunt la fel de ușor de citit precum câinii și pisicile. În plus, taranturele sunt foarte active și predispuse la violență. Asigurați-vă că știți cum să citiți semnele pe care le transmite animalul și că înțelegeți în ce constă atenția pe care o necesită.

tarantula ca animal de companie

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!