Bulldog englez vs. Bulldog francez: care este diferența?

Bulldog englez vs. Bulldog francez: care este diferența?
Au nume similare, însă, de fapt, bulldogul englez este foarte diferit de cel francez. Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre acești doi câini? Află totul în acest articol marca FourPaws!
 

Bulldog englez vs. Bulldog francez: care este diferența?


În primul rând, avem o diferență de mărime între cele două rase. Bulldogul englez este mai mare și mai masiv decât cel francez. Așadar, dacă vrei un câine mic, dar impunător, poți alege un bulldog francez. Dacă vrei un bully mare și fioros, alege un bulldog englez. 

O altă diferență fizică constă în cât de "ridați" sunt acești câini. Bulldogul englez are fața mult mai ridată decât cea a bulldogului francez. În schimb, rasa franceză are urechile diferite, semănând cu urechile de liliac. Așadar, ce preferi? Ridurile specifice rasei bulldog accentuate sau un set de urechi diferite?

bulldog englez
Bulldog englez


bulldog francez
Bulldog francez



Ca personalitate, probabil te-ai aștepta ca englezul să fie rău și energic, iar francezul să fie clasicul câine numai bun de ținut în poală, nu? Ei bine, în realitate, lucrurile stau exact invers. De fapt, bulldogul francez este cel alert și zgomotos, în timp ce bulldogul englez este calm, relaxat, prietenos. 

Care dintre cei doi este mai ușor de dresat? Ei bine, ambii câini sunt la fel de ușor de dresat și pot deveni la fel de încăpățânați când nu mai vor să facă ce le ceri tu. Ceea ce are în plus bulldogul francez este predispoziția sa de a dezvolta anxietate de separație atunci când îl lași singur în casă. De aceea, poate fi mai distrugător decât bulldogul englez. Ar fi bine să îi lași jucării pentru câini cu care să își consume energia cât timp lipsești tu de acasă.

În ceea ce privește problemele de sănătate pe care aceste rase le pot ridica, sunt aceleași. Din păcate, acești câini sunt predispuși acelorași boli care le pot pune viața în pericol. De aceea, ai nevoie de o alimentație sănătoasă pentru câinii Bulldog, pentru a-i menține în formă. 

Tu ai un bulldog francez sau englez? 


 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!