Produse de nota 10 cu 10% DISCOUNT saptamana aceasta! Vezi in Promotii!

Baia cu spuma pentru caini: un lux sigur sau un risc major?

Baia cu spuma pentru caini: un lux sigur sau un risc major?

După o zi obositoare, nimic nu se compară cu o baie fierbinte și plină de spumă cu un parfum relaxant. Dar te-ai gândit vreodată dacă și prietenul tău patruped ar aprecia un astfel de tratament? Și mai important, este sigur pentru el?

Înainte de a adăuga spumă în cada câinelui tău și de a-l spăla, este esențial să te asiguri că acest lucru este sigur pentru el.


Este sigur să-i oferi câinelui tău o baie cu spumă?


Răspunsul scurt este da, îi poți oferi câinelui tău o baie cu spumă, dar cu o condiție: să folosești produse specifice pentru câini.

Folosirea șamponului sau a săpunului pentru oameni la baia câinelui poate fi periculoasă, deoarece pielea umană și cea canină au niveluri diferite de pH. Pielea umană are un pH cuprins între 5.5-5.6, fiind mai acidă, în timp ce câinii au un pH mai neutru, între 6.2-7.4. Astfel, produsele pentru oameni pot irita pielea câinilor, provocând uscăciune și alte afecțiuni. Esențial, aceasta afectează bariera protectoare a pielii câinelui, crescând riscul de infecții cu paraziți, bacterii și viruși.

 

Sfaturi pentru baia câinelui tău



Nu există o regulă strictă cu privire la cât de des ar trebui să-ți speli câinele. De obicei, o dată la câteva săptămâni sau atunci când începe să miroasă neplăcut este suficient. Periajul înainte de baie poate reduce cantitatea de mătreață, murdărie și păr în exces. Ai grijă la eventualele noduri în blană, acestea putând fi dureroase pentru câine. Dacă acestea sunt prea mari și nu pot fi desfăcute, este recomandat să apelezi la un frizer pentru câini.

Apa ar trebui să fie călduță, iar presiunea apei din duș, redusă. Folosește un covoraș antiderapant pentru a preveni accidentele. Când îl speli, folosește un șampon specific pentru câini. Lasă șamponul să acționeze câteva minute înainte de a-l clăti.

După baie, usucă-l bine cu un prosop, mai ales dacă are o blană lungă. O blană umedă poate duce la apariția unor infecții cutanate. De asemenea, ai grijă să nu-l lași nesupravegheat în cadă sau sub duș.

În cazul câinilor cu blană deasă, este recomandat să fie duși la un frizer specializat o dată pe lună. Informează-l dacă câinele tău a avut reacții adverse la anumite șampoane sau spume de baie.

 

Concluzie



Este sigur să folosești spumă de baie destinată câinilor. Evită să folosești produse destinate oamenilor. Dacă câinelui tău îi place și se simte confortabil cu spuma, va fi o experiență plăcută pentru amândoi. După baie, îi poți oferi recompense pentru câini

Recomandăm întotdeauna să consulți un veterinar înainte de a face modificări în rutina sau dieta animalului tău. Informațiile prezentate nu înlocuiesc sfaturile unui medic veterinar.

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!