5 plante sănătoase pentru pisici

5 plante sănătoase pentru pisici

Pisicile, membre ale familiei feline, sunt cunoscute pentru dieta lor deloc vegană. Acest lucru face ca iubitorii de pisici și cei care aduc aceste suflete în casă să nu își pună problema aducerii unor plante care vor fi mai mult decât apreciate, pentru un supliment nutrițional pentru patrupezi. Cu toate acestea, pisicile simt nevoia de a mai mânca și câte o ”salată” din când în când, motiv pentru care am dedicat acest articol unui top cinci plante sănătoase pentru pisici. Haideți să vedem care sunt acestea și la ce le servesc pisicilor.
 

5 plante sănătoase pentru pisici
 

  1. Golomatul

Golomatul este un fel de plantă-minune pentru pisici. Deși nu există o explicație oficială pentru pasiunea pe care o au aceste animăluțe pentru planta aceasta, cert este că se topesc de dragul ei. Această plantă are fire ca de iarbă și când ajung la dimensiunile potrivite, pisicile adoră să se tăvălească prin ele, în loc să le mănânce. Uneori mai și mănâncă, însă nu există efecte negative, așa că dacă dețineți această plantă, o puteți lăsa fără nicio problemă la dispoziția pisicii voastre, iar felina vă va fi recunoscătoare mai mult ca sigur.


iarba pentru pisici - FourPaws.ro

 

  1. Lămâița
     

Lămâița are efecte aromatice puternice și calmează pisicile, motiv pentru care acestea o și iubesc atât de mult. Dacă dețineți această plantă, veți observa că pisica petrece o mulțime de timp în preajma ei, tot dându-i târcoale. Nu vă faceți griji, însă, această plantă nu este toxică pentru pisici, ba din contră. Dacă nu dețineți această plantă și doriți să faceți o surpriză placută felinei dumneavoastră, vă recomandăm să cumpărați un ghiveci de lămâiță și să-l lăsați la îndemâna pisicii. Cu siguranță va aprecia gestul și data viitoare când vă va arăta iubire, vă va arăta un pic mai mult decât de obicei, ca să nu mai spunem că vă va întâmpina cu o respirație un pic mai plăcută.
 

  1. Cimbrul pisicii
     

Din familia plantelor aromate, cimbrul pisicii e ca un fel de snack dulce pentru ele. Mai mult decât gustul plăcut, le va atrage efectul calmant pe care îl va avea asupra lor. Din acest motiv, fie că locuiți la casă sau în apartament, este indicat să dețineți măcar o plantă de cimbrul pisicii. Nu are efecte negative nici asupra animalelor, nici asupra oamenilor, motiv pentru care nu este contraindicată prezența ei în interiorul locuinței. Cu toate acestea, nu este recomandată consumarea ei de către oameni. Această plantă este ideală pentru pisicile care suferă de anxietate sau care nu suportă să fie în altă cameră decât stăpânii lor. Le va calma și le va ajuta să treacă mai ușor peste stres.

 


 

  1. Iarba de grâu
     

Iarba de grâu este cea mai ușor de întreținut plantă benefică pentru pisici. Pusă într-un ghiveci oarecare, aceasta are nevoie doar de pământ și apă și poate crește până la 30 de centimentri înalțime, într-un timp destul de scurt, fără nevoi speciale, cum ar fi condiții de căldură sau lumină excesivă, nefiind o plantă sensibilă. Ajunsă la maturitate, iarba de grâu este uimitoare pentru digestia pisicilor, ajutându-le să aibă scaun regulat, o respirație mai plăcută și să elimine ghemotoacele de păr pe care le înghit atunci când se curăță singure sau când curăță alte pisici. Este recomandat de veterinari să puneți măcar un ghiveci de iarbă de grâu undeva la îndemâna pisicilor și veți observa cu câtă poftă vor ronțăi firele.
 

  1. Iarba mâței
     

Iarba mâței este de departe cea mai populară plantă pentru pisici. Pe aceasta nu este neapărat să o aveți proaspătă în casă, ci o puteți achiziționa din magazinele veterinare, uscată, și îi puteți oferi câteva foițe din când în când. Dacă o mânăncă, această plantă va avea un efect calmant asupra pisicii dumneavoastre și este indicată în situații stresante, cum ar fi atunci când trebuie să vă mutați.


plante pentru pisici - FourPaws.ro

 

Aceste plante sunt ușor de întreținut și nu necesită o grijă extraordinară. Un ghiveci indeajuns de mare să-și întindă rădăcinile, un pic de soare și apă vor fi de ajuns.


Așteptăm cu drag să ne contactați pentru orice întrebare suplimentară pe care o puteți avea. Pe site-ul FourPaws găsiți cea mai delicioasă mâncare pentru pisici de orice rasă!

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!