5 mituri pe care nu ar trebui sa le mai crezi despre Pitbulli

5 mituri pe care nu ar trebui sa le mai crezi despre Pitbulli
Pitbull reprezinta acea rasa canina care este gresit asociata cu agresivitatea si pericolul datorita activitatilor trecute la care au fost supusi datorita oamenilor.
„Pitbull-ul de astazi este un descendent al cainelui original englezesc, care a fost crescut pentru a musca taurii, ursii si alte animale mari in jurul fetei si al capului, iar cand momeala animalelor mari a fost interzisa in anii 1800, oamenii au intors acesti caini unul impotriva celuilalt, pentru lupta”, Societatea Americana pentru Prevenirea cruzimii fata de animale (ASPCA).

Pitbullii au un temperament agresiv

In timp ce multi presupun ca pitbullii au temperament prost, ei sunt printre cei mai toleranti caini, obtinand un scor mai bun la testele de temperament decat populatia generala de caini, conform studiilor realizate de Societatea Americana de Testare a Temperamentului.
Testele de temperament au presupus trecerea unui caine printr-o serie de situatii neasteptate, unele implicand straini, iar: „pitbulii au avut o rata de trecere de 82 la suta sau mai buna, comparativ cu 77 la suta din populatia generala de caini”, potrivit Fundatiei Americane Pit Bull. (APBF)

Pitbullii nu sunt animale potrivite de companie

La prima vedere, pitbullii nu par a fi cainele ideal pentru o familie. Cu toate acestea, „au fost de mult timp animale de companie populare in casele cu familii, remarcate pentru blandetea, afectiunea si loialitatea lor”, noteaza ASPCA.
Chiar inainte de Razboiul Civil American, Pit Bull-ul Terrier a devenise un patruped recurent in gospodarii, responsabil pentru pastorirea vitelor si a oilor, precum si pentru pazirea animalelor si a familiilor impotriva hotilor si a animalelor salbatice, potrivit organizatiei de caritate Love-A-Bull.

Pitbulii ajung in adaposturi pentru ca sunt daunatori pentru familii

Unii cred ca adaposturile au un numar mare de pitbulli, deoarece nu sunt potriviti pentru familii, dar multi au ajuns in adaposturi pentru ca sunt „populari printre crescatorii si criminalii fara licenta, sunt supra-crescuti pentru profit, izolati si aruncati atunci cand nu mai servesc unui scop”, noteaza Pitbullinfo.org.

Incidentele de muscaturi de caine sunt in mare parte cauzate de Pitbulli

Potrivit unui studiu de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, care a analizat incidentele legate de muscaturile de caini pe parcursul a 20 de ani, cele mai multe decese legate de muscaturile de caini (72 la suta) au fost atribuite raselor de tip non-pitbull.
„Se stie ca toate rasele musca si provocand incidente... toate rasele pot avea, din pacate, caini instabili individuali, care sunt de obicei asociati cu incidente legate de muscaturi de caini - nicio rasa nu este imuna la acest lucru.” conform Pitbullinfo.org.

Pitbullii sunt potriviti doar stapanilor care vor un singur patruped

Desi pot exista unele provocari de depasit, pitbullii pot fi crescuti in gospodariile cu mai multi caini
„Personalitatile individuale joaca un rol important in gestionarea cu succes a unui mediu cu mai mult de un caine (de orice rasa), dar sterilizarea/castrarea, antrenamentul pentru ascultare, un nivel adecvat de exercitiu si o mana ferma vor ajuta la integrarea cu succes a mai multor caini. in viata ta”, ne sfatuieste Humane Society of Harrisburg Area.
Speram ca informatiile furnizate de noi te ajuta fie in luarea unei decizii cu privire la rasa pe care animalul tau de companie sa o aiba, fie in rutina sa zilnica de ingrijire. Four Paws isi alimenteaza constant stocul cu produse care sa satisfaca nevoile si cerintele chiar si celor mai rafinate animale! Verifica acum site-ul nostru si surprinde-ti patrupedul! 
 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!