5 lucruri pe care să nu le faci în cabinetul veterinarului
Medicii veterinari iubesc și ei animalele și îți înțeleg dragostea pentru pufoșenia ta. Totuși, nu trebuie să exagerezi pentru a nu crea situații amuzante sau deranjante în cabinetul veterinarului. Iată ce nu ar trebui să faci în timpul unei vizite la veterinar:
1. Nu povesti prea mult din peripețiile tale cu animalul de companie, medicul te va întreba exact ce îl interesează.
Viața ta alături de micul tău prieten este o aventură în fiecare zi. Ești tentat să povestești tot ce se întâmplă amuzant (sau mai puțin amuzant) în legatură cu animalul de companie. Totuși, amintește-ți să povestești doar ce are legătură cu vizita la veterinar. Medicul te va întreba detalii daca va considera necesar. Nu povesti cum pisica a dărâmat tot ce aveai pe dulapul din bucătărie și nici cum câinele ți-a ros papucii de casă preferați. Medicul are zeci de pacienți-animăluțe pe zi și cum ar fi să asculte aceste povești de la fiecare?
2. Nu cere sfaturi de medicină umană
Veterinarul este medic, într-adevăr, însă specializarea sa este medicina veterinară. Nu cere sfaturi despre sănătatea ta. Dacă veterinarul constată că animalul de companie are o boală care poate trece de la om la el și invers, te va informa ce trebuie să faci. Totuși, dacă ai migrene sau te doare în partea dreaptă, amintește-ți să mergi la doctorul tău. Veterinarul nu te va putea ajuta prea mult.
3. Nu ține doar pentru tine micile secrete ale animalului
Dacă știi că pisicuța ta blandă zgârie rău sau câinele tău mai mușcă din când în când, trebuie să spui asta personalului din cabinetul veterinar. Desigur, ei sunt experimentați și vor observa din timp aceste comportamente, însă tu îți cunoști animalul cel mai bine. Tu știi cum reacționează în situații de stress și în compania oamenilor străini. Dacă știi că există potențial de agresivitate la animalul tău, informează din timp medicul veterinar pentru ca acesta să ia măsuri de protecție. Nu uita că nimănui nu îi place să fie luat prin surprindere de un animal speriat și cu potențial agresiv.
4. Nu pune un diagnostic înaintea medicului
Chiar dacă ești sigur că știi de ce anume suferă animăluțul tău, abține-te să îi spui tu medicului diagnosticul corect înainte ca acesta să examineze animalul. Până la urmă, de asta apelezi la veterinar, ca să îți dea un diagnostic bazat pe cunoștințele sale și pe experiența sa. Este suficient să îi prezinți medicului veterinar doar simptomele pe care le-ai observat la animalul tău.
5. Nu ignora sfaturile medicului și medicamentele prescrise
Atunci când medicul veterinar îți dă sfaturi pentru îngrijirea animalului și o rețetă cu medicamente pe care trebuie să i le dai tu, îți recomandăm să respecți aceste lucruri. Atât pentru însănătoșirea rapidă a animalului, cât și pentru bugetul tău. Dacă nu respecți indicațiile de tratament acasă pentru prietenul tău blănos, este foarte posibil să te întorci cu el curând în cabinetul medicului veterinar.
Sperăm că ți-am fost de ajutor cu aceste sfaturi despre ce să nu faci în cabinetul medicului veterinar. Îți stăm la dispoziție cu mâncare premium pentru câini și hrană premium pentru pisici ca să ai cel mai sănătos și fericit patruped!