5 idei de exercitii indoor pentru cainele tau in timpul iernii

5 idei de exercitii indoor pentru cainele tau in timpul iernii

Iarna este adesea o perioadă dificilă pentru a-ți menține câinele în formă. Vremea rece și zăpada pot face plimbările lungi dificile sau chiar imposibile. Din fericire, există multe exerciții simple și distractive pe care le poți face în casă pentru a-ți menține câinele în formă fizic, dar și moral. În acest articol, echipa FourPaws îți prezintă 5 idei de exerciții indoor pentru câinele tău în timpul iernii!
 

5 idei de exercitii indoor pentru câinele tău in timpul iernii
 

Iată recomandările noastre de exerciții indoor pentru câine care să îi suplimenteze nivelul scăzut de activitate fizică afară:
 

  1. Aruncarea mingii. Acesta este un exercițiu outdoor clasic pentru câini, dar îl poți practica și în casă, folosind o minge de pluș sau o jucărie moale care să nu avarieze mobilierul. Aruncă mingea într-o zonă sigură, iar câinele tău va alerga să o aducă înapoi la tine.

  2. Limbo între scaune. Acesta este un exercițiu distractiv care ajută la dezvoltarea echilibrului și coordonării. Pune o bară de lemn între două scaune și încurajează câinele să treacă pe sub ea. Progresiv, alătură scaunele tot mai mult, pentru ca spațiul de trecere să devină tot mai îngust. Dacă câinele tău nu se simte confortabil la început, încearcă să-l ajuți să treacă printre scaune fără bară inițial.

  3. Ascensorul cu oase. Acesta este un exercițiu simplu pentru a antrena musculatura picioarelor din față și din spate ale câinelui. Pentru a face acest exercițiu, așează oasele speciale pentru câini sau jucăriile preferate ale blănosului tău pe un scaun sau pe o masă joasă, apoi încurajează câinele să sară și să le aducă înapoi jos.

  4. Labirintul de cupe. Acesta este un exercițiu simplu care ajută la dezvoltarea capacității cognitive și la păstrarea câinelui într-o formă mentală bună în timpul iernii. Pune gustări sau jucăriile preferate ale câinelui sub cupe, apoi amestecă aceste cupe și încurajează câinele să le identifice pe cele care ascund recompensa.

  5. Alergatul pe scări. Acesta este un exercițiu excelent pentru a antrena musculatura picioarelor și a îmbunătăți rezistența câinelui. Încurajează câinele să alerge pe scări în sus și în jos, iar apoi schimbă direcția pentru o varia exercițiul. Alergând și tu cu el, această activitate poate fi plăcută și utilă pentru amândoi pe timpul iernii.

Aceste exerciții sunt doar câteva idei pentru a-ți menține câinele în formă și sănătos în timpul iernii. Cu o doză adecvată de imaginație, vei putea să petreci timp de calitate cu animalul tău de companie, indiferent cât de friguroasă este iarna. 

Suport clienti 9.00 - 17.00

0747693646 contact@fourpaws.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!